Guvernul Orban își atrage și criticile baptiștilor pentru interdicțiile de Sf. Parascheva. „De ce credeți că se vor sfii să ne interzică mâine ceva nouă, cultelor minoritare?”

Foto: Viorel Iuga / Facebook

Viorel Iuga, președinte al Uniunii Bisericilor Creștine Baptiste din România şi secretar general al Alianţei Evanghelice din România, face apel la crendioşii tuturor cultelor să se unească pentru a lupta împotriva îngrădirii libertăţii religioase, în contextul interdicţiilor de la praznicul Sfintei Parascheva.

„Dacă autoritățile din România au curajul să interzică un mod de închinare al cultului majoritar al țării, de ce credeți că se vor sfii să ne interzică mâine ceva nouă, cultelor minoritare?”, afirmă pastorul într-o postare pe Facebook.

Viorel Iuga cheamă credincioşii la o unitate în rugăciune şi în acţiune legală împotriva oricărui abuz şi pentru păstrarea libertăţilor religioase.

Mesajul lui Viorel Iuga:

„În fiecare an pe 14 octombrie, credincioşii ortodocşi o sărbătoresc pe Sfânta Paraschiva. Anul acesta, cu durere în suflet, mulți credincioși ortodocși o sărbătoresc în mod diferit.

În mod natural, în baza convingerilor religioase, creștinii evanghelici se împart în două categorii. Unii, puțini la număr, se bucură, iar cei mai mulți rămân indiferenți.

Nu comentez aici convingerile teologice pe care, în cazul meu, cei mai mulți le cunoașteți. Vreau doar să vă atrag atenția că din perspectiva cetățeanului în zilele acestea, noi, credincioșii evanghelici din România ar trebui să ne ridicăm mari semne de întrebare și să înălțăm către Dumnezeu măcar o rugăciune fierbinte. Dacă autoritățile din România au curajul să interzică un mod de închinare al cultului majoritar al țării, de ce credeți că se va sfii să ne interzică mâine ceva nouă, cultelor minoritare?

Fraților, România a intrat foarte repede într-o etapă la care sigur nu ne-am așteptat. Terenul pierdut nu se mai câștigă cu ușurință. Dacă nu ne unim și nu luptăm în rugăciune și legal pentru oprirea oricărui abuz și pentru păstrarea libertăților sociale, vom regreta. Este adevărat, credincioșilor autentici le mai rămâne ajutorul Mântuitorului, al Domnului nostru Isus Cristos. Să întărim relația noastră cu El, să rămânem în Adevăr și să trăim în ascultare deplină de El.”

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here