Actriţa americană Halle Berry a renunţat – după o polemică apărută pe reţelele de socializare – să interpreteze un personaj transgender într-un proiect cinematografic, relatează EFE, citată de Agerpres.

Actriţa a explicat la sfârşitul săptămânii trecute că se pregătea pentru acest rol, deşi contractul încă nu era semnat oficial.

Este un personaj despre o femeie transsexuală, care doreşte să devină bărbat. Este un personaj care mă fascina şi un proiect pe care doream să-l realizez„, a spus artista americană, recompensată cu un premiu Oscar.

Totuşi, afirmaţiile sale au generat o amplă polemică pe reţelele de socializare, printre altele din cauza lipsei de tact de care a dat dovadă vedeta hollywoodiană atunci când s-a referit la genul acelui personaj. „Pentru mine e foarte interesant să descopăr cine este acea femeie şi acesta va fi probabil viitorul meu proiect”, a spus actriţa.

Halle Berry şi-a cerut scuze, luni seară, şi a precizat că până la urmă nu va interpreta acest rol.

La sfârşitul săptămânii am avut ocazia să vorbesc despre rolul meu ca bărbat transgender şi îmi cer scuze pentru aceste comentarii (…) Acum înţeleg de ce nu trebuia să numesc astfel personajul, comunitatea trans s-a simţit probabil ofensată, dar ar trebui să i se dea prilejul să-şi prezinte propriile relatări”, a scris actriţa într-un mesaj online.

Comentariile lui Halle Berry au fost prezentate pe contul oficial de Twitter al unui documentar de pe Netflix, „Disclosure: Trans Lives on Screen”, lansat luna trecută, care arată modul în care industria de la Hollywood prezintă vieţile şi poveştile unor personaje transgender.

Administratorii acelui cont online i-au cerut public actriţei Halle Berry să vizioneze documentarul pentru a înţelege felul în actorii de la Hollywood interpretează personaje transsexuale, deoarece acest fapt poate avea consecinţe culturale uriaşe în afara micilor şi marilor ecrane.

După scuzele prezentate de actriţă, administratorii contului de Twitter i-au mulţumit vedetei hollywoodiene pentru faptul că „a ascultat şi a învăţat”. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here