Harababură cu zeci de muncitori din Sri Lanka pe aeroportul Otopeni. Deși li s-a spus că vor fi repatriați, nicio cursă nu era programată pentru ei

Foto: Facebook/Violeta Alexandru

„Alba-neagra” cu migranți din Sri Lanka la Botoașni. 36 de muncitori din țara sud-asiatică, care au lucrat la o fabrică de confecţii din municipiul Botoşani şi care s-au aflat în carantină instituţionalizată, au fost îmbarcați duminică în două autocare cu direcția Otopeni, pentru a fi repatriați. La aeroport, însă, au avut parte de altceva.

Odată ajunși acolo, au aflat cu stupoare că niciun avion nu îi aștepta, iar repatrierea nu se putea face, aeroportul din Sri Lanka fiind închis, potrivit Libertatea.

 „Cert este că îmi ridic un semn de întrebare cu privire la plecarea lor de acolo către București, în condițiile în care  nu era clară posibilitatea de a fi îmbarcați. Rămâne să ne lămurim mâine (luni – n.r.) împreună cu colegul nostru, prefectul de Botoșani, și vom face declarații”, a promis jurnaliștilor, duminică seara, ministrul Muncii, Violeta Alexandru, ajunsă la fața locului.

Ministrul Muncii a mai precizat că va verifica dacă angajatorul ar fi trebuit să le asigure plecarea – în speță, plata biletelor celor 36 de srilankezi.

Muncitorii din Sri Lanka au intrat în carantină în Botoșani la scurt timp după ce aceştia au fost concediaţi de la fabrica de confecţii din comuna Mihai Eminescu, dar şi după ce unul dintre ei a fost confirmat pozitiv la testul COVID-19.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here