HARTĂ COVID: Zonele roșii din România cu risc de carantină

Începând de marți, a intrat în vigoare Legea carantinei și izolării. Între timp, România a ajuns să aibă zilnic o rată a infectării de circa 700 de cazuri.

În București şi în alte zece judeţe se manifestă cele mai numeroase infectări cu noul coronavirus, astfel că ele ar putea fi primele vizate de eventuale măsuri mai drastice prevăzute de Legea carantinei şi a izolării care intră astăzi în vigoare.

Potrivit datelor oficiale, în Capitală sunt cele mai multe infectări cu SARS-CoV-2, mai exact 4.467.

Judeţele „roşii” din ţară, acolo unde se manifestă cele mai multe cazuri de Covid-19 confirmate, sunt: Suceava (4.268), Braşov (2.381), Argeş (2.079), Galaţi (1.626), Vrancea (1.378), Dâmboviţa (1.194), Iaşi (1.139), Prahova (1.126), Botoşani (1.104), Neamţ (1.059).

Legea carantinei și izolării prevede că izolarea persoanelor bolnave sau purtătoare ale „agentului înalt patogen”, dar care nu prezintă simptome, poate fi făcută pentru maximum 48 de ore, însă medicul poate recomanda prelungirea măsurii.

„Izolarea se instituie pentru persoanele bolnave cu semne şi simptome sugestive specifice definiţiei de caz, precum şi pentru persoanele purtătoare ale agentului înalt patogen, chiar dacă acestea nu prezintă semne şi simptome sugestive”, se arată în lege.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here