Primarul Ciprian Ciucu: Va fi ca la Oradea. Cine sapă un șanț de 60 de centimetri, trebuie să repare tot trotuarul

sursa: Ciprian Ciucu / Facebook

Ciprian Ciucu, noul primar al Sectorului 6, a anunțat joi că nu va mai tolera ca lucrările de pe spațiul public să se facă de mântuială. Invocând exemplul de la Oradea, Ciucu afirmă că „cine sapă un șanț de 60 de centimetri, trebuie să repare tot trotuarul, pe o lățime de 2 metri, ca la Oradea!”.

Sunt un car de nervi. Am fost să recepționez (pesonal să verific!) încă o lucrare iar în drum m-am oprit la o alta, semnalată de cetățeni, care va veni la recepție în viitorul apropiat.

‘Mozaicul’ și gaura din stânga colajului, la fel ca șanțul din dreapta sus, sunt opera Companiei Municipale Mangementul Traficului. Evident că nu a existat o coordonare între această companie municipală și lucrările făcute în grabă de către ADP Sector 6, derulate cu un operator privat, la presiunea fostului primar!

Mesajul meu este următorul: cine sapă un șanț de 60 de centimetri, TREBUIE să repare tot trotuarul, pe o lățime de 2 metri, ca la Oradea! Aceste bulevarde mari țin de PMB și voi propune un proiect Consiliului General pentru ca acest lucru să se întâmple! Pe străzile secondare mă ocup eu prin hotărâre de Consiliu Local. Oricum, stăm execrabil la coordonarea lucrărilor, planificarea lor. E ca la nebuni”, a scris Ciucu pe Facebook.
Primarul Sectorului 6, Ciprian Ciucu, a anunțat în urmă cu două săptămâni că după ce a vizitat Clujul și Oradea, unde s-a întâlnit cu Emil Boc și Ilie Boljan, are noua viziune despre ce trebuie făcut în Capitală.

Pozele din dreapta-jos arată cum au fost refăcute lucrările după ce am mai refuzat recepția odată. Asta pentru că s-a lucrat fară proiect, de ochii lumii, în febra alegerilor!!! Exact când mă rugam de fostul primar să nu le facă în grabă, să aștepte să le fac eu ca lumea!

Și sunt un car de nervi pentru că sunt făcute pe bani împrumutați și că au doar 3 ani garanție și pentru că sunt proaste! Eu nu plătesc așa ceva.

Lucrarea pentru care am ieșit pe teren este okayish, o vom recepționa după câteva îmbunătățiri superficiale pe care deja le-am cerut!

Să se știe: Cine vine la licitații în Sectorul 6 trebuie să livreze calitate. Sectorul 6 are un primar mai… pretențios și nu ia nici șpagă”, a mai spus Ciucu.


Azi, la Oradea, mi-am petrecut ziua cu primarul orașului, Florin Birta și cu actualul președinte al Consiliului Județean, Ilie Bolojan. Florin Birta a fost alături de Ilie Bolojan ca viceprimar în toți acești ani și, vă spun, nu stiu dacă dl. Bolojan putea face o alegere mai bună.

Ziua de azi a fost revelatoare pentru mine. După mai multe discuții tehnice, despre modus operandi, am ajuns în miezul lucrurilor, la chestiuni care țin de atitudinea corectă pe care un primar trebuie să o aibă față de mandatul său. Efectiv, acum îmi este clar, mult mai clar, foarte clar, ceea ce trebuie să fac în primele 6 luni ale mandatului meu. Acestea sunt cele mai importante, sunt cruciale. Voi intra în amănunte despre ceea ce am găsit și ce am învățat la Oradea într-o postare ulterioară.

Acum vreau doar să vă împărtășesc sentimentul care mă domină: decizia de a veni în aceste zile la Cluj și la Oradea a fost excelența! Mi s-au deschis ochii, e posibil să fie cruciale pentru mandatul meu și Sectorul nostru. Pot părea vorbe mari, dar vă spun că așa simt. Și eu, și administratorul public, Paul Moldovan, revenim în București inspirați”, a anunțat Ciucu.

Concret, ce a învățat Ciucu după vizita la Cluj:

Nu poți rata să nu observi calitatea lucrărilor, atenția la detaliu și la funcționalități. Ovidiu Cîmpean, unul dintre principalii colaboratori ai primarului Emil Boc, mi le-a explicat cu răbdare.

Pavajul are 10 cm, că să nu se spargă. Ovidiu zice că 200 de ani nu îl mai schimbă nimeni. La noi, la Romană, Universitate și Unirii deja e crăpat sau spart. S-a folosit pavaj de 4 cm.

Strada cu pista verde avea 4 benzi. Acum are 2. A fost lățit trotuarul și a apărut pista de biciclete cu lățime de un metru și jumătate.

Mobilierul stradal este simplist, este poziționat astfel încât să descurajeze parcare pe trotuar (colț etc.), cu rost. Stâlpii, băncile, au prize pentru auto și biciclte/trotinete electrice, Wi-Fi, iluminat, usb etc.

Capacele de canal sunt din peisaj, nu fac notă discordantă. Copacii au fost plantați de curând dar nu sunt doar niste nuiele, deja asigură umbră vara, pot respira și au un grilaj care să rețină noroiul.

Revin, e fain atunci când calitatea lucrărilor este normalitate. Fără defecte din start, durabile.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here