Șeful ANAF: Lucrăm intens pentru a face executarea silită mai eficientă

Foto: Inquam Photos / George Călin

Autorităţile lucrează la modificarea Codului de procedură fiscală, iar săptămâna viitoare ar putea fi pusă în dezbatere publică o ordonanţă de urgenţă care să ducă la crearea de instrumente şi de posibilităţi noi pentru a face colectarea cât mai bună şi executarea silită cât mai eficientă, a anunţat miercuri preşedintele ANAF, Lucian Heiuş, potrivit Agerpres.

„ANAF este parte din Ministerul de Finanţe, ca agenţie subordonată Ministerului de Finanţe, dar ANAF nu are competenţă legislativă. Ministerul de Finanţe este cel care iniţiază actele normative. Lucrăm intens pe modificări ale Codului de procedură fiscală. Sperăm că poate săptămâna viitoare să fie pusă în dezbatere publică o ordonanţă de urgenţă de modificare a Codului de procedură care să ducă la crearea de instrumente noi şi de posibilităţi noi de a face colectarea cât mai bună, de a face executarea silită cât mai eficientă şi de a creşte implicit veniturile către bugetul de stat”, a menţionat menţionat Lucian Heiuş, cu ocazia prezentării raportului de performanţă pe anul 2022.

El a subliniat că modificările vor fi direcţionate asupra mecanismelor de obţinere a înlesnirilor la plată, de impulsionare şi de crearea a unei executări silite cât mai flexibile şi cât mai eficiente. De asemenea, vor fi create mecanisme prin care ANAF să aibă acces la bazele de date ale primăriilor pentru a vedea ce bunuri deţin persoanele juridice sau persoanele fizice în diverse colţuri ale ţării.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here