HyperLoop, testat de o româncă. Sistemul va transporta pasageri cu peste 1.000 km/h

Sursa: BBC

Proiectul Virgin HyperLoop o are în componenţa sa şi pe Sara Luchian, o tânără de origine română care a fost una dintre cele două persoane care au testat, duminică, sistemul revoluţionar de transport la sol. Pasagerii urmează să circule în capsule care se deplasează, printr-un tub, cu peste 1.000 km/oră, transmite BBC.

Sara Luchian este director al departamentului pentru satisfacția clienților în cadrul Virgin HyperLoop. Părinţii ei au fugit din România înainte de căderea comunismului, iar după o educaţie primită în şcoli publice americane, Sara a studiat la Harvard şi Wharton.

În timpul testului de duminică, Sara Luchian şi Josh Giegel (chief technology officer – CTO Hyperloop) au parcurs cei 500 de metri ai tubului de test în 15 secunde. Capsula în care se aflau a atins 172 km/oră.

Experiența a fost una „uimitoare, atât din punct de vedere psihic, cât și fizic”, a declarat ara Luchian, potrivit căreia nu a fost nevoie de costume speciale, iar călătoria de test nu a semănat nicideum cu o tură „în rollercoaster”.

Virgin Hyperloop a fost realizat după o idee a lui Elon Musk şi bazează pe sistemul MAGLEV, al trenurilor cu levitație magnetică. Însă recordul de viteză pentru un tren de acest tip a fost de „doar” 600 km/oră, în timp HyperLoop înşteşteaproape dublarea acestuia.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here