Igor Dodon, în vizită la Înalta Poartă. Sultanul Erdogan l-a primit cu ieniceri și spahii

Vladimir Putin nu este singura dragoste a lui Igor Dodon. Mai este și Recep Erdogan, „sultan” de la Ankara. Ștefan cel Mare, pe care Dodon îl tot arată ca simbol al „moldovenismului”, se răsucește în mormântul de la Mănăstirea Putna. 
Dodon a mers în vizită oficială la Înalta Poartă de la Ankara ca să discute despre relația strategică dintre Moldova și Turcia.

Limuzina președintelui moldovean a fost escortată de cavalerie până la poarta grandiosului palat prezidențial pe care și l-a construit Erdogan.

În holul de onoare au fost atât soldați îmbrăcați în uniforme moderne, cât și militari în uniforme otomane. 

Кратко о том, как в Анкаре принимали Президента Республики Молдова

Publicată de Nichita Turcan pe Luni, 30 decembrie 2019

Recep Erdogan și Igor Dodon au prezidat prima reuniune a Consiliului de Cooperare Strategică la Nivel Înalt Turcia-Moldova. La final, cei doi președinți au ținut o conferință de presă comună. Erdogan i-a mulțumit omologului moldovean pentru ajutorul în lupta cu „terorismul FETO”, adică cu oamenii clericului Fethullah Gulen, fostul aliat devenit acum dușmanul de moarte al „sultanului”. Erdogan crede că puciul eșuat din 2016 a fost orchestrat de „statul paralel” condus de Gulen, un cleric aflat în exil autoimpus în SUA.

Ajutorul acordat de Moldova este arestarea și extrădarea unor profesori turci de la Chișinău, care lucrau pentru o fundație asociată cu Gulen. Instituțiile de invățământ din Moldova care țin de această fundație urmează să fie predate unei fundații educaționale turcești, susținute de guvern. 


Turcia a plătit renovarea sediului președinției moldovenești, avariat în timpul protestelor anticomuniste din 2009.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here