Sursa foto: vasiledale.ro

Scene desprinse parcă din China se repetă și în România. Sătenii din orașul Borșa, județul Maramureș, golesc magazinele de făină, zahăr și ulei, de teama coronavirusului. Zeci de oameni au revenit aici din Lombardia, Italia, și sunt în carantină 14 zile.

Primarul orașului Borșa, Sorin Timiș, a declarat, marți, corespondentului Mediafax, că în localitate au sosit din Italia 50 de persoane.

Acestea au fost plasate în carantină acasă timp pe 14 zile.

Au venit borșeni acasă din Italia, dar nu într-un număr impresionant, am identificat în jur de 50 de persoane, nu mai multe ca de obicei. Din acestea jumătate sunt din zona Lodi/ Lombardia, unde au fost cazuri mai multe de coronavirus, restul din Treviso și Bolzano, unde nu au fost probleme. Toate persoanele sunt plasate în carantină la domiciliu pe 14 zile, sunt monitorizate de medici, nu au apărut simptome. Dar am constatat puțină agitație la centrele comerciale, cumpără locuitorii mai în vârstă făină, zahăr și ulei, se gândesc că dacă cumva se întâmplă ceva. Este vorba de persoane în vârstă care au trecut prin perioade de foamete în anii ’50„, a spus Timiș.

Rafturi goale în Borșa și în Italia. Sursa foto: Baiamare24.ro

Edilul din Borșa îi îndeamnă pe oameni să fie calmi.

Potrivit lui Sorin Timiș, în Borșa a fost amenajat și un spațiu într-o clădire a spitalului din oraș unde pot fi găzduite în carantină, în cazul în care situația o va impune, 45 de persoane.

Nebunia cumpărăturilor. Sursa foto: baiamare.ro

Fotografiile realizate la cel mai mare supermarket din orașul Borșa arată că rudele borșenilor au luat cu asalt magazinul și au cumpărat tone de ulei, dar și alte bunuri. Astăzi a fost zarvă mare acolo, scrie și baiamare24.ro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here