„Împăratul gol vrea să domnească până la capăt”. Reţeaua lui Navalnîi se autodizolvă

Foto: Twitter

Opozantul rus încarcerat Aleksei Navalnîi l-a ridiculizat pe preşedintele Vladimir Putin comparându-l cu „împăratul” fără haine din poveste, în timpul unei noi audieri în faţa intanţei desfăşurată joi, când reţeaua regională anticorupţie a lui Navalnîi a ales să se autodizolve înainte ca autorităţile ruse să o declare „extremistă”, relatează agenţiile DPA şi AFP, potrivit Agerpres.

„Împăratul gol vrea să domnească până la capăt; el se agaţă de putere”, a spus Navalnîi sfidător la audierea prin videoconferinţă în faţa instanţei, conform canalului pe internet Dojd, în prima sa apariţie publică după ce a renunţat la greva foamei.

Dacă Putin continuă să conducă, mai spune opozantul, un deceniu pierdut se va adăuga unui alt deceniu deja pierdut.

„Vreau să spun, draga mea instanţă, că împăratul vostru este gol. Şi nu este doar un băieţel care spune cu voce tare acest lucru, acela că împăratul este gol”, a adăugat el, făcând referire la chemarea la realitate din basmul lui Hans Christian Andersen, „Hainele cele noi ale împăratului”.

„Coroana îi alunecă peste urechi. La televiziuni sunt tone de minciuni. Şi mai este, desigur, o imensă înavuţire personală”, a continuat Navalnîi despre Putin, pe care-l acuză că 20 de ani de leadership incompetent au condus la acest rezultat.

În timp ce Navalnîi era audiat în apelul la condamnarea sa la plata unei amenzi pentru defăimarea unui veteran de război, birourile sale regionale au anunţat că se autodizolvă, în aşteptarea unui verdict al justiţiei prin care Fondul de luptă împotriva corupţiei (FBK) ar putea fi declarat organizaţie „extremistă”.

Acest verdict ar putea fi dat în urma unei audieri aflate în desfăşurare tot joi, la cererea Parchetului, ceea ce ar însemna că membrii respectivei organizaţii a lui Navalnîi ce are şi birouri regionale riscă interzicerea activităţii şi pedepse severe cu închisoarea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here