Preşedintele ALDE Călin Popescu Tăriceanu a decis retragerea din cursa pentru prezidenţiale și va demisiona din funcţia de preşedinte al Senatului la începutul sesiunii parlamentare din septembrie, miniştrii ALDE Anton Anton (ministrul Energiei), Grațiela Gavrilescu (ministrul Mediului) și Viorel Ilie (ministrul pentru Relația cu Parlamentului) urmează să demisioneze marţi din Guvern, informează surse politice.

ALDE a decis luni ieșirea de la guvernare. Decizia a fost luată în cadrul Biroului Politic Central. Trei miniștri urmează să demisioneze marți din Guvern. Este vorba de Anton Anton (ministrul Energiei), Grațiela Gavrilescu (ministrul Mediului) și Viorel Ilie (ministrul pentru Relația cu Parlamentul), informează surse politice.

Având în vedere că PSD nu a onorat niciuna dintre cerinţele ALDE cu privire la restructurarea guvernului şi un nou program, era de aşteptat ca partidul condus de Tăriceanu să plece de la guvernare.

Potrivit surselor citate liderii PSD şi ALDE au discutat luni la Palatul Victoria.

Călin Popescu Tăriceanu va demisiona din funcţia de preşedinte al Senatului la începutul sesiunii parlamentare din septembrie, au declarat surse politice pentru Mediafax.

Preşedintele ALDE ar fi anunţat deja în partid că intenţionează să demisioneze din a doua funcţie în stat.

Călin Popescu Tăriceanu a fost numit preşedinte al Senatului în 10 martie 2014. Ulterior, odată cu schimbarea legislativului, în cadrul alegerilor parlamentare din decembrie 2016, Tăriceanu a fost numit din nou la conducerea forului legislativ.

De asemenea, va fi luată decizia de a-l susţine pe Mircea Diaconu pentru preşedinţie, după retragerea lui Călin Popescu Tăriceanu din cursă şi o alianţă cu Pro Romania.

Pro Romania il susţine pe Mircea Diaconu la prezidenţiale, acesta urmând să îi păstreze statutul de independent, dar să aibă susţinerea formaţiunii, a anunţat Victor Ponta.

Pro România îl vom susţine pe candidatul independent Mircea Diaconu la prezidenţiale. Am avut o discuţie cu dl Diaconu. Nu vrem să îl facem din candidat independent candidat politic, nici el nu vrea să se implice în viaţa politică a Pro România. Dacă şi colegii de la ALDE vor susţine pe Mircea Diaconu, ceea ce e probabil, evident că vor fi două partide care susţin acest candidat„, a anunţat Victor Ponta.

Victor Ponta a declarat că, în cazul în care ALDE iese de la guvernare, discuţiile între cele două partide se vor extinde dincolo de susţinerea lui Mircea Diaconu, candidat independent la prezidenţiale, în zona parlamentară şi a formării unui nou Guvern.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here