Mai mulţi senatori social-democraţi, în frunte cu Şerban Nicolae, vor să blocheze numirea lui Teodor Meleşcanu în fruntea Senatului, susţin surse politice pentru Adevărul. Motivul: fostul ministru de Externe nu a reuşit să rupă ALDE.

Gruparea anti-Meleşcanu insistă ca funcţia să revină PSD, partid care are nevoie doar de un singur vot pentru a numi viitorul şef al Senatului. Divizarea votului PSD ar putea ajuta Opoziţia.

Mai mulţi senatori PSD şi-ar dori a doua funcţie în stat. Printre ei: Şerban Valeca, actualul preşedinte interimar al Senatului, refuzat de Klaus Iohannis pentru funcţia de ministru al Educaţiei. Şerban Nicolae râvneşte şi el la şefia Senatului, însă mai degrabă ca să agite apele în partid, după ce Viorica Dăncilă l-a schimbat din funcţia de lider al senatorilor social-democraţi. Nicolae Moga, ministru de Interne pentru câteva zile, dat jos de tragedia de la Caracal, şi Titus Corlăţean, refuzat de Iohannis pentru funcţia de vicepremier pentru parteneriate strategice, se numără şi ei printre doritori.

De asemenea, Ecaterina Andronescu, însă fostul ministru al Educaţiei n-are nici măcar şanse teoretice, după ce a căzut în dizgraţia Vioricăi Dăncilă. Senatorii PSD se opun ca partidul să le ofere pe tavă celor de la ALDE a doua funcţie în stat, în condiţiile în care Călin Popescu Tăriceanu a torpilat majoritatea PSD din Parlament.

Potrivit surselor citate, în schimbul funcţiei, Meleşcanu ar fi trebuit să rupă măcar câţiva parlamentari de la ALDE, care să voteze ulterior împotriva moţiunii de cenzură a Opoziţiei.

Însă fostul şef al SIE nu a reuşit să racoleze niciun deputat sau senator din partidul lui Trăiceanu, lucru care a stârnit şi mai multă nemulţumire în tabăra PSD.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here