PSD, abordat direct de propaganda rusă: Iohannis trebuie suspendat

Foto: INQUAM/Octav Ganea

„Soluția e una singură: suspendarea lui Iohannis, iar președintele Senatului – sau al Camerei, dacă nu există președinte al Senatului (ce noroc pe Ciolacu!…) să nominalizeze un premier care să ducă țara până la limanul alegerilor”, scrie editorialistul site-ului rusesc în limba română, Sputnik.

Fost parlamentar PRM, Dragoș Dumitriu îmbrățișează în articolul său teza PSD privitor la neconstituționalitatea desemnărilor făcute de Iohannis: „Este evident că Florin Cîțu NU are cum să fie votat de majoritatea parlamentară, fiind respins de fiecare dată chiar și ca ministru, în comisii. Deci, respingerea lui – sau blocarea validării – este evidentă, deci intenția lui Iohannis este VĂDIT contra atribuțiilor sale constituționale. Iohannis a făcut această nominalizare cu intenția VĂDITĂ de a provoca o cădere a noii propuneri, deci o criză care să ducă la anticipate. Așa cum a subliniat CCR, o putere a statului, NU poate provoca destabilizarea unei alte puteri a statului”.

În ciuda tonului îngroșat, autorul nu reușește să lămurească firul logic pe care a ajuns la ideea de „destabilizare a unei alte puteri a statului”. N-ar fi prima oară.

Pentru destabilizarea situației din țară pledează mai degrabă articolul publicat de site-ul de propagandă rusă. Pe de o parte, îndeamnă PSD la declanșarea procedurii de suspendare a președintelui. Pe de alta, admite că demersul e lipsit de șanse de reuși. În traducere liberă: dacă nu se poate o criză mare, măcar creați una mică.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here