Primăria Sectorului 4 a atribuit miercuri un acord – cadru pentru organizarea de evenimente către firmele DCNEWS MEDIA GROUP SRL (2.49 milioane de lei) și AGRAFICS COMMUNICATION SRL (2,64 milioane de lei), potrivit unui anunț postat pe portalul de achiziții publice.

Obiectul acordului este „Servicii de organizare evenimente pentru Sectorul 4 al Municipiului București și Direcția Generală de Impozite și Taxe Locale Sector 4”.

Atribuirea acordului – cadru are loc în plină pandemie de coronavirus, când evenimentele publice sunt interzise prin ordonanță militară.

Întrebat de G4Media.ro care este oportunitatea unui asemenea acord – cadru în contextul epidemiei de coronavirus, primarul Daniel Băluță a declarat că ”procedura a fost inițiată încă din decembrie 2019 și acum s-a finalizat. Acordul nu poate fi semnat până când nu se epuizează căile de atac și are ca scop organizarea de evenimente de comunicare, evenimente de afaceri. Sigur că în acest moment nu pot fi organizate evenimente, dar Primăria are propriul ei calendar de evenimente și, în cei doi ani cât este durata acordului, e posibil să existe momente în care vom avea nevoie de aceste servicii. Am ales să scoatem la licitație un acord – cadru pentru a nu mai apela la încredințări directe atunci când avem nevoie de aceste servicii”.

Obiectivul general al acestei achiziţii constă, potrivit anunțului, în „asigurarea condițiilor pentru organizarea de evenimente de lucru ale Sectorului 4 al Municipiului Bucureşti și Direcția Generală de Impozite și Taxe Locale Sector 4, în scopul unei bune informări a publicului pentru promovarea evenimentelor şi proiectelor derulate precum si in scopul realizarii schimbului de experienta cu alte autoritati publice”.

DCNEWS MEDIA GROUP SRL este o companie ai cărei acționari sunt Bogdan Chirieac (99%) și Crișan Rudolf Andreescu (1%), potrivit portalului Confidas. Compania sau alte companii cu aceiași acționari au câștigat în trecut contracte și cu alte instituții de stat locale sau centrale, precum CNAIR sau Primăria Sectorului 3. În 2018, Press Media Electronic SRL, societate în care Bogdan Chirieac deține 94% din acțiuni, a încasat de la PSD 1.254.776 de lei, potrivit documentelor de la AEP făcute publice de deputatul liberal Florin Roman.

AGRAFICS COMMUNICATION SRL este deținută de Daniela Ștefănescu și Gabriel Marian Ștefănescu. Firma este abonată la contracte cu statul, având 18 contracte de achiziții publice in valoare totală de 27 milioane de lei, potrivit portalului Confidas.

Acordul – cadru a fost adjudecat pe criteriul celui mai scăzut preț, iar contractele subsecvente vor fi plătite din fonduri bugetare. Acordul – cadru are o durată de doi ani. Nu a fost organizată o licitație electronică.

Alte detalii din anunțul oficial:

Valoarea maximă estimată a contractului subsecvent fiind luat în considerare 1 eveniment cu un număr de 150 de persoane: 123.360,00 lei fără TVA;
Cantitățile estimate pentru servicii sunt următoarele:
Cantitatea minimă estimată la nivelul acordului-cadru: 3 evenimente;
Cantitatea maximă estimată la nivelul acordului-cadru: 35 evenimente;
Număr de persoane maxim estimat per eveniment: 150 persoane

Sursa: G4Media

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here