Încă un critic al lui Putin moare suspect. Cel mai bogat parlamentar rus a căzut de la fereastra unui hotel din India

Cel mai bogat deputat din Rusia, care a criticat războiul dus de Vladimir Putin în Ucraina, a fost găsit mort după o cădere misterioasă de la fereastra unui hotel din India, relatează Daily Mail.

Miliardarul Pavel Antov, membru al partidului lui Putin, Rusia Unită, se afla în vacanță în India, unde venise pentru a-și serba aniversarea a 65 de ani.

Incidentul a avut loc a doua zi după ce un prieten și coleg de partid al lui Antov a murit „în urma unui atac de cord”.

Canalul rus Telegram Shot a relatat că Antov venise în India însoțit de trei prieteni ruși pentru a-și aniversa 65 de ani. Potrivit sursei citate, după petrecere, unul dintre aceștia a fost găsit inconștient în camera de hotel și a murit în drum spre spital.

Antov died at the Hotel Sai International, Rayagada, India, but events around his death are disputed

Consulul general al Rusiei la Calcutta, Alexei Idamkin, a declarat pentru agenția TASS că politicianul „a căzut” de la fereastra unui hotel din Rayagada, statul Odisha.

„Urmărim îndeaproape ancheta și primim toate informațiile de la poliția Odisha”, a spus diplomatul.

Pavel Antov era căsătorit și fusese ales deputat în adunarea legislativă a regiunii Vladimir. În anul 2000, a fondat grupul de companii Vladimir Standard, un producător important de produse din carne și cârnați. În 2019, Forbes l-a numit cel mai bogat deputat și funcționar public din Rusia.

În iunie anul acesta, Antov a criticat războiul din Ucraina și atacurile aeriene asupra Kievului pe care le-a numit „teroare” rusă care rănește civilii ucraineni.

Într-un mesaj publicat pe rețelele sociale, parlamentarul a vorbit despre o lovitură cu rachete rusești: „O fată a fost scoasă de sub dărâmături, tatăl fetei pare să fi murit. Se încearcă scoaterea mamei cu o macara – e prinsă sub o lespede. Pentru a spune adevărul, este extrem de dificil să numim asta altfel decât teroare.”

După publicarea acestui comentariu, Antov a fost supus unei presiuni intense, fiind nevoit să-și retragă mesajul și să-și ceară scuze. Ulterior, a susținut că postarea sa pe rețelele de socializare a fost „o neînțelegere nefericită” și o „eroare tehnică”.

El a insistat că „l-a susținut întotdeauna pe președinte” și că a susținut „sincer” obiectivele operațiunii militare a lui Putin – dar jurnaliștii locali au contestat ferm acest lucru.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here