Care este cea mai mare amenințare la adresa securității SUA. Răspunsul neașteptat al președintelui Biden, care descrie un viitor distopic

Foto: Unsplash

Adresându-se recent trupelor Forţelor Aeriene ale SUA staţionate în Marea Britanie, preşedintele american Joe Biden a avertizat că cea mai mare ameninţare la adresa securităţii SUA e una care poate li s-ar părea surprinzătoare, dar asupra căreia l-a făcut atent chiar Pentagonul, relatează Fox News.

Preşedintele american le-a povestit militarilor americani despre o vizită la Pentagon care a avut loc în primul său mandat de vicepreşedinte în administraţia Obama.
„Ne-am aşezat şi comandanţii ne-au informat cu privire la cele mai mari ameninţări cu care se confruntă America – ameninţări de ordin fizic. Nu este o glumă – ştiţi ce ne-au spus comandanţii Statului Major, care ar fi cea mai mare dintre toate? Încălzirea globală.
Au spus că vor fi deplasări semnificative ale populaţiilor, lupte pentru pământ, milioane de oameni ce vor pleca, deoarece literalmente stau pe pământ ce se scufundă în Indonezia, din cauza luptelor care se vor da pe ceea ce va mai putea fi considerat pământ arabil”, a avertizat Biden.
Totodată, Biden a asigurat asupra faptului că urmează să discute cu aliaţii europeni despre o abordare unificată în lupta de combatere a schimbărilor climatice, o prioritate a administraţiei sale.
„Trebuie să ne angajăm cu toţii faţă de acţiuni ambiţioase legate de climă dacă vrem să fim capabil să preîntâmpinăm un impact dur al modificărilor climatice, să limităm încălzirea global la un nivel care să nu depăşească 1.5 grade Celsius şi să fim liderii tranziţiei globale la tehnologii ale energiei nepoluante”, a spus Biden.
Nu este prima dată când preşedintele american a avertizat asupra ameninţărilor la adresa securităţii naţionale create de schimbările climatice. În februarie, Biden anunţa a cerut Pentagonului să revizuiască strategia naţională de răspuns la impactul modificărilor climatice.
Pe atunci, Biden lansa avertismentul că încălzirea climatică „generează deja costuri financiare uriaşe prin impactul asupra bazelor militare şi asupra siguranţei naţionale”.

1 COMENTARIU

  1. Auzi bai bideu,nu te ia din când în când niște călduri la cap??..tuciuriul de care pomeneai nu a semnat declarația privind readucerea noxelor la nivel mondial ??..doar trei președinții din lume n-au semnat-o…maimuța ,lin dic mic al chinei și boul venezuelei !!..

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here