UPDATE – Al doilea incendiu la peniteciarul Rahova, unde este închis Dragnea

sursa: Google Maps

Pompierii au intervenit pentru a doua oară, sâmbătă seară, la Penitenciarul Rahova, unde este încarcerat și Liviu Dragnea, după ce deținuții au provocat un nou incendiu.

Potrivit ISU București-Ilfov, trei gardieni și un deținut au fost transportați la spital după ce au inhalat fum, relatează Mediafax.

Patru autospeciale SMURD și o ambulanță București-Ilfov au fost mobilizate.

Reprezentanții Administrației Naționale a Penitenciarelor (ANP) au transmis că incendiul a fost provocat de un deținut aflat în tranzit la Penitenciarul Rahova, care a dat foc unor saltele din camera în care era cazat.

Conform procedurii, a fost solicitat sprijinul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă. Ca urmare a intervenţiei rapide a angajaţilor unităţii, incendiul a fost stins până la sosirea echipajului de pompieri.

”Deţinutul în cauză şi 6 poliţişti de penitenciare au fost preluaţi de echipajele SMURD sosite la faţa locului, în vederea efectuării de investigaţii medicale suplimentare”, informează ANP.

Toate persoanele implicate se află în afara oricărui pericol. „Incidentul face obiectul unei verificări interne, deţinutul implicat urmând a fi cercetat disciplinar şi sancţionat conform prevederilor legale”, mai arată sursa citată.

Acesta este al doilea incendiu provocat la Rahova.

Sâmbătă dimineată, trei deţinuţi aflaţi în custodia Penitenciarului-Spital Bucureşti-Rahova au incendiat o saltea din salonul în care se aflau internaţi. Angajaţii unităţii au solicitat sprijinul pompierilor dar până la sosirea echipajului, incendiul era deja lichidat.

Cele două ambulanţe SMURD venite în sprijinul echipajului ISU au asigurat suportul medical pentru persoanele implicate, deţinuţi internaţi pe secţia în cauză şi cadre. Deţinuţii sunt în afara oricărui pericol.

Patru poliţişti de penitenciare au fost transportaţi la o unitate spitalicească pentru investigaţii suplimentare, în prezent aflându-se în afara oricărui pericol. Din punct de vedere administrativ, secţia penitenciarului-spital a fost evacuată, restul deţinuţilor nefiind afectaţi de incident.

Totodată, la nivelul unităţii a fost declanşată o verificare internă în vederea stabilirii cauzelor şi împrejurărilor producerii evenimentului, deţinuţii implicaţi urmând a fi cercetaţi disciplinar, a transmis ANP printr-un comunicat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here