Incendiu la Spitalul Clinic de Neuropsihiatrie din Craiova. Trei cadre medicale, rănite după ce au sărit pe geam

Trei cadre medicale de la Clinica 2 a Spitalului de Psihiatrie din Craiova au suferit fracturi şi au fost transportate la spital după ce au sărit pe geam, de la etajul I, din cauza unui incendiu produs, luni seara, într-o rezervă din urgenţa clinicii, anunță Agerpres. Incendiul produs luni seara la Spitalul Clinic de Neuropsihiatrie din Craiova s-a manifestat pe o suprafaţă de 20 mp, fiind lichidat, informează Ministerul Sănătăţii.

Potrivit unui comunicat de presă transmis de minister, trei cadre medicale au suferit traumatisme la membrele inferioare prin cădere de la înălţime.

„Din primele informaţii transmise Centrului Operativ pentru Situaţii de Urgenţă din cadrul Ministerului Sănătăţii, incendiul s-a manifestat pe o suprafaţă de 20 mp şi a fost lichidat. În urma incendiului, s-au înregistrat trei victime cadre medicale, care au suferit traumatisme la membrele inferioare prin cădere de la înălţime. Un pacient acuză cefalee. Victimele sunt conştiente şi sunt transportate la spital”, se arată în comunicat.

Sursa citată menţionează că, în total, 19 pacienţi şi opt cadre medicale au fost evacuate ori s-au autoevacuat. Aceştia vor rămâne în aceeaşi unitate sanitară într-o altă aripă a clădirii.

Din primele date furnizate de conducerea unităţii spitaliceşti, incendiul ar fi fost provocat de un pacient, precizează Ministerul Sănătăţii.

Potrivit ISU Dolj, la faţa locului au intervenit două subunităţi de intervenţie – Detaşamentul 1 şi 2 Pompieri Craiova cu şase autospeciale de lucru cu apă şi spumă, două autospeciale de lucru la înălţime, o descarcerare grea şi o ambulanţă tip B.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here