Incendiu puternic la un depozit de aluminiu al unei fabrici de BCA din Constanța

Un incendiu puternic a izbucnit, sâmbătă, la un depozit de aluminiu al unei fabrici de BCA din municipiul Constanţa. Pentru lichidarea incendiului au fost mobilizate mai multe echipaje de pompieri şi ambulanţe.

Potrivit Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Dobrogea”, autorităţile au fost alertate prin 112 că s-au produs trei explozii şi că se vede mult fum gros alb.

Au fost trimise în zona incendiului patru autospeciale de stingere, un echipaj SMURD şi alte trei echipaje de la Serviciul de Ambulanţă Judeţean.

Ulterior, numărul echipajelor de intervenţie a fost suplimentat și a fost transmis şi un mesaj RO-Alert către populaţie, scrie Agerpres.

„Având în vedere degajările mari de fum, pentru protecţia populaţiei aflată în proximitate, va fi transmis mesaj RO-Alert”, a informat ISU „Dobrogea”.

Prefectul Constanţei, Silviu Coşa, a declarat că a existat iniţial o explozie într-o magazie unde erau câteva zeci de tone de pastă de aluminiu, flăcările ajungând apoi într-o zonă unde erau depozitate role de carton bituminat.

Coşa a menţionat că incendiul a fost localizat, iar în prezent se intervine pentru îndepărtarea oricărui risc ar mai putea exista.

În jurul orei 15,56 s-a primit un apel la ISU privind o deflagraţie în zona Celco, zona industrială a Constanţei. Echipajele au răspuns, în nouă minute a ajuns prima maşină, în total au fost zece autospeciale, două autoscări, trei echipaje SMURD, patru ambulanţe. Din fericire nu a existat nicio victimă. Vorbim de o magazie care era exterioară secţiei de lucru, o magazie în care era pulbere sau pastă de aluminiu. Zece tone sau 30 de tone după o primă declaraţie. Rămân specialiştii şi echipajul de la Arme şi Explozibili care a venit de la Poliţia Judeţeană să determine exact ce s-a întâmplat. Incendiul a fost localizat de mai bine de o oră, în momentul de faţă se caută să se îndepărteze orice risc ar mai putea exista, având în vedere produsele care sunt depozitate”, a afirmat prefectul.

Silviu Coşa a spus că nu au fost determinate creşteri substanţiale ale emisiilor de noxe, astfel încât să existe vreun pericol pentru populaţie.

În ceea ce priveşte emisiiile, fiind vară, a doua parte a zilei, briza influenţa curenţii de aer, aceştia se deplasau, cum era şi vizibil norul de fum, înspre Nord – Nord-Vest. Ulterior a venit şi ploaia care, conform datelor primite de specialiştii de la Meteorologie de la Bucureşti, nu a făcut altceva decât să disperseze eventualele emisii toxice. Sunt înăuntru şi specialişti ai Gărzii de Mediu şi ai Agenţiei de Mediu cu aparatele mobile pe care le au la dispoziţie, nu au determinat creşteri substanţiale ale noxelor, astfel încât să putem aprecia că există cel mai mic pericol pentru populaţie”, a mai spus prefectul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here