Donald Trump

Comisia pentru Afaceri Judiciare a Camerei Reprezentanţilor a aprobat, vineri după-amiază, cele două articole de inculpare a preşedintelui Donald Trump în scopul demiterii, informează CNN, potrivit Mediafax. Politicienii democraţi „trivializează” procedura demiterii, care a devenit o „farsă”, a declarat vineri după-amiază Donald Trump.

Donald Trump este suspectat de abuz de putere şi obstrucţionarea Congresului. Pentru a fi activate, cele două articole penale trebuie aprobate de plenul Camerei Reprezentanţilor.

Camera Reprezentanţilor, aflată sub controlul opoziţiei democrate, a lansat o investigaţie parlamentară care ar putea conduce la iniţierea procedurii demiterii președintelui Donald Trump, suspectat că ar fi cerut Ucrainei anchetarea fostului vicepreşedinte Joseph Biden, favorit pentru a deveni candidatul Partidului Democrat la funcţia de preşedinte al SUA, şi a fiului acestuia, Hunter Biden. Ca reacţie, Comisia pentru Afaceri Judiciare din Senatul SUA, în care republicanii deţin majoritatea, a anunţat lansarea unei anchete privind presupuse acte de corupţie în Ucraina.

Politicienii democraţi „trivializează” procedura demiterii, care a devenit o „farsă”, a declarat vineri după-amiază Donald Trump. „Democraţii trivializează procedura demiterii, este vorba de o farsă şi de o vânătoare de vrăjitoare”, a afirmat Donald Trump, citat de postul CNN.

Liderul de la Casa Albă a catalogat drept „perfectă” conversaţia sa cu preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski.

A fost o săptămână sălbatică”, a mai spus Donald Trump, referindu-se la avansarea procedurii Camerei Reprezentanţilor de inculpare a sa în scopul demiterii.

Procesul în cadrul procedurii demiterii preşedintelui Donald Trump ar putea începe în Senatul SUA în ianuarie, a declarat Mitch McConnell, liderul majorităţii republicane.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here