Ultimul bastion PSD din Moldova a fost cucerit de Klaus Iohannis cu o diferență de 690 de voturi. PSD a câștigat doar 5 județe

Klaus Iohannis, a câştigat turul al doilea al alegerilor prezidenţiale în 36 de județe din țară. Într-unul din ultimele bastioane ale PSD-ului, judeţului Botoşani, Iohannis a fost votat de 50,21% dintre alegători, potrivit datelor centralizate de Autoritatea Electorală Permanentă (AEP).

Mai exact, Iohannis a fost votat de 79.402 alegători din totalul celor 158.114 persoane ale căror voturi au fost valabil exprimate în Botoșani, în timp ce contracandidatul său, Viorica Dăncilă, a fost votată de 78.712 persoane, ceea ce reprezintă 49,78% din alegătorii din județ. Astfel, Iohannis a avut 690 de voturi în plus față de Dăncilă.

Asta în condițiile în care, la primul tur al alegerilor prezidențiale, Iohannis pierduse în județul Botoșani, în fața Vioricăi Dăncilă. Ea obținuse atunci 34,16% din totalul celor 150.151 voturi exprimate, în timp ce Iohannis a fost votat de 31,13% dintre alegători.

De altfel, toate județele din Moldova, care în mod tradițional votau cu PSD, au votat cu Iohannis de data aceasta. Singurele județe unde a câștiga Viorica Dăncilă au fost în sudul țării: Mehedinți, Gorj, Olt, Teleorman și Giurgiu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here