Inginer aerospaţial: Ideea cu folosirea baloanelor este că pot realiza supraveghere electronică asupra unui teritoriu

Sursa: Twitter

Inginerul aerospaţial Cristian Român a afirmat că ideea cu folosirea baloanelor este că acestea pot realiza supraveghere electronică asupra unui teritoriu, precizând că informaţiile venite de la specialiştii americani care au recuperat o parte din rămăşiţele acestor obiecte sunt extrem de sărace, transmite News.ro.

Cristian Român a fost întrebat, marţi, la Prima News dacă ceea ce vedem în aceste zile la televizor reprezintă OZN-uri sau sunt obiecte de spionaj.
“Având în vedere faptul că nu au fost identificate ca atare, strict literal vorbind, o parte dintre ele sunt neidentificate. Deci obiecte zburătoare neidentificate. Despre cel puţin unul dintre ele ştim că este un balon chinezesc, acela este un obiect identificat. Din păcate, deşi s-a făcut multă vâlvă, informaţiile care au venit de la specialiştii americani care au recuperat deja o parte din rămăşiţele acestor obiecte zburătoare sunt extrem de sărăce şi nu putem face o analiză detaliată asupra acestor obiecte. Vreau doar să precizez câteva lucruri. În straturile înalte ale atmosferei, între 7.000 şi 12.000 de metri există aşa numiţi curenţi de jet, care circulă la aceste altitudini ca nişte râuri. Aproape că au trasee nemodificate. Se modifică bineînţelesc cu anotimpul, nu este o zonă chiar aşa delimitată ca râurile obişnuite. Aceşti curenţi de jet sunt cunoscuşi de câteva decenii şi pot fi folosiţi atât pentru a obţine economii de combustibil în cazul avioanelor, te ajută dacă un curent îţi măreşte viteza de deplasare, cât şi pentru baloanele care se deplasează în straturile înalte ale atmosferei”, a afirmat inginerul aerospaţial.
Cristian Român a precizat că ideea folosirii baloanelor în scopuri militare este din Al Doilea Război Mondial.

“Ideea folosirii baloanelor în scopuri militare, că aici este vorba de informaţii, de colectarea de informaţii e chiar din Al Doilea Război Mondial. Japonezii au avut un program de baloane, erau baloane cu hidrogen, dar făcute dintr-un înveliş din hârtie. Era o hârtie specială. Aceste baloane erau echipate cu nişte bombe incendiare şi erau lansate să cadă oriunde pe teritoriul Americii, nu era precizat să cadă pe un anumit loc, ci să acopere o zonă mai mare. Ideea era să creeze panică”, a explicat inginerul aerospaţial.
Întrebat de ce nu sunt folosiţi sateliţii pentru spionaj şi ar fi utilizate aceste baloane, Cristian Român a răspuns: “Ideea cu folosirea baloanele este că pot realiza supraveghere electronică asupra unui teritoriu. Nu toate semnalele radio, nu toate lungimele de undă electromagnectice ale semnalelor pot trece de bariera ionosferei şi în primul rând pentru supraveghere electronică sunt folosiţi asemenea sateliţi”.

Statele Unite au doborât trei obiecte zburătoare neidentificate deasupra teritoriului lor şi al Canadei în ultimele zile, după ce la 4 februarie doborâseră un balon chinezesc suspectat de activităţi de spionaj. Aceste ultime trei obiecte zburătoare neidentificate au fost doborâte vineri deasupra Alaskăi (nord-vest), sâmbătă deasupra Yukonului, în nord-vestul Canadei, şi duminică deasupra lacului Huron, în nordul Statelor Unite.

Casa Albă a organizat luni o conferinţă de presă în care a împărtăşit publicului american ultimele informaţii oficiale în legătură cu obiectele neidentificate care pluteau la înălţime şi pe care armata le-a doborât în ultimele zile, dând asigurări că nu există nicio dovadă de activitate extraterestră, după ce un general american de rang înalt nu a exclus o asemenea ipoteză.

Stoltenberg, despre baloanele din SUA: Fac parte dintr-un tipar în care China şi Rusia îşi intensifică activităţile de supraveghere asupra NATO

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here