Numărul de mașini noi înmatriculate în România, în cădere liberă

Foto: Artur Aldyrkhanov/ Unsplash

Anul 2021 a început extrem de prost pentru industria auto, înmatriculările de autovehicule noi anunțate de DRPCIV, pentru luna ianuarie, fiind în scădere cu aproape 50% față de anul anterior, transmite Profit.ro. Cea mai importantă scădere o înregistrează Dacia, cu aproape – 75%.

Cifrele privind înmatriculările de autoturisme din România, în prima lună a anului 2021, comunicate de Direcția Regim Permise și Înmatriculare Vehicule arată o scădere drastică, comparativ cu luna similară din 2020, fără a exista o explicație prea clară a acestui fenomen.

Dat fiind faptul că în mod normal înmatriculările reflectă achizițiile din ultimele 60 – 90 de zile, este posibil ca măsurile de carantină din ultimele luni ale anului trecut, dar și vacanța prelungită din această iarnă să fi generat o amânare a deciziei de înmatriculare pentru mulți români.

Sursă: APIA

În total, la ghișeele de înmatriculări s-au înregistrat numai 7.625 de vehicule noi, cu 46,8% mai puține față de ianuarie 2020. Pe segmentul de autoturisme, cel mai important, volumul a fost de 6.004 unități, cu 51,9% mai puține decât anul trecut, în condițiile înc are în 2020 se înregistra deja un declin cauzat de intrarea în vigoare a noilor norme privind emisiile.

Cele mai vândute mărci, după cum reiese din analiza APIA, au fost Dacia, cu numai 914 unități (-74,4%), Ford, cu 763 (creștere de 29%), Toyota, 711, Hyundai 661 unități și Skoda 468 unități.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here