În România se va produce din nou vaccin gripal, de anul viitor. Institutul Cantacuzino va relua producția, a anunțat secretarul de stat în Ministerul Sănătății, Andrei Baciu.

Până atunci, autoritățile se pregătesc pentru sezonul de vaccinare anti-gripală de anul acesta.

Andrei Baciu, secretar de stat în Ministerul Sănătății: „La sfârșitul anului va fi gata un prim set antigripal trivalent. Va fi experimental, nu va fi pus în uz pentru populație, dar e un pas preliminar pentru producția în România a vaccinului antigripal la anul, când se va produce în România.

Cred că se va ajunge și la 300.000 de doze de vaccin antigripal produs în România.

Anul trecut au fost 1,5 milioane de doze de vaccin pentru persoane la risc, anul acesta în urma inventarierii s-au identificat aproape dublu – 3 milioane pacienți la risc”.

1 COMENTARIU

  1. Ma intreb din datoria Romaniei de 100miliarde , cat oare reprezinta banii imprumutati pentru a cumpara vaccinuri din Kazacsta , Uzbechistan sau alte tari producatoare de vaccinuri sigure . Nu ca alea de la Cantacuzino care deabea a reusit Basescu sa inchida productia , dupa ce de aproape 100 de ani imbolnavesc si schilodesc romani (asta daca ma uit la fata lu Base ) ?
    Incep sa ma sperii la loc de pornirea acestui Institut considerat de francezi intr-un reportaj la tv5 , prin 2007 ,ca unul dintre cele mai mari si mai bine dotate cu specialisti si echipamente la vremea accea , si care poate produce vaccinuri pentru jumatate de Europa in doua saptamani (evident nesigure , dar nu cred ca stiau atunci de asta , pentru ca nu primise peschesul chioru ).

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here