VIDEO | Primar PSD, prins în flagrant luând mită. Bărbatul venise după bani „echipat” cu mască și mănuși pentru a se feri de coronavirus

Primarul PSD al comunei Crișan, din județul Tulcea, a fost arestat preventiv, sâmbătă, pentru luare de mită. Potrivit unui comunicat al Direcției Generale Anticorupție, edilul Ilie Munteanu fusese reținut în cursul zilei de vineri în timp ce primea 10.000 de lei de la denunţător.

La rândul său, acesta din urmă este reprezentantul unei firme care avea încheiat un contract de lucrări cu primăria condusă de primarul PSD. Denunțătorul îi mai oferise 10.000 de lei primarului și în decembrie 2019.

Imaginile publicate pe Facebook de DGA îl surprind pe Ilie Munteanu „echipat” corespunzător pentru a se feri de coronavirus, mergând la întâlnire pentru a încasa șpaga cu mască de protecţie şi mănuşi.

”Ieri, 3 aprilie 2020, ofiţerii de poliţie judiciară ai Direcţiei Generale Anticorupţie – Serviciul Judeţean Anticorupţie Tulcea, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Tulcea au prins în flagrant o persoană, primar al unei comune din judeţ, în timp primea, cu titlu de mită, suma de 10.000 lei, de la un bărbat, denunţător în cauză”, a transmis, sâmbătă, Direcţia Generală Anticorupţie.

Sursa citată a precizat că denunţătorul, administrator al unei societăţi comerciale, a primit spre executare un contract de lucrări de la o primărie din judeţul Tulcea, în schimbul căruia ar trebuit să îi remită primarului comunei suma de 20.000 lei, împărţită în două tranşe egale.

”Prima tranşă, în valoare de 10.000 lei a fost remisă în luna decembrie 2019 iar, ulterior, în luna martie 2020, acesta a formulat denunţ la D.G.A. – Serviciul Judeţean Tulcea, denunţ înaintat de îndată Parchetului de pe lângă Tribunalul Tulcea, fiind întocmit dosar de cercetare penală. În cursul zilei de ieri, după acţiunea de prindere în flagrant, ca urmare a audierii, procurorul de caz a dispus reţinerea inculpatului iar, astăzi, acesta a fost prezentat Tribunalului Tulcea cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile, măsură aprobată de către instanţă”, a mai transmis Direcţia Generală Anticorupţie.

CITEȘTE ȘI:

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here