Fundeni și alte două spitale, fără apă caldă și căldură. MS: Au primit înștiințarea RADET la 2 ore după sistarea căldurii

Încă trei spitale din București au rămas fără apă caldă și căldură din cauza avariilor RADET și au primit înștiințare la două ore după sistarea agentului termic. Medicii din spital au spus pentru Universul.net că în încăperi, caloriferele sunt reci și la robinet apa este la fel de rece. Potrivit unui anunț de pe site-ul RADET, agentul de termoficare va fi întrerupt în zonă pentru 24 de ore. Ministerul Sănătății atrage atenția că lipsa agentului termic poate afecta calitatea actului medical și solicită Primăriei Capitalei să ia măsuri urgente

UPDATE: Reprezentanții Ministerului Sănătății au verificat situația în unitățile sanitare de pe platforma Fundeni, afectate de întreruperea agentului termic.

„Spitalele au primit înștiințări de la compania RADET la peste 2 ore după ce sistările de agent termic au fost realizate. În toate cele trei locații se vor face eforturile necesare și vor fi utilizate surse alternative pentru asigurarea căldurii și a apei calde. Suplimentar, am cerut reprezentanților Direcției de Sănătate Publică București să verifice la fața locului care este situație și să îndrume echipele de management pentru a lua măsurile necesare care se impun. Dar este regretabil că evenimente de această natură continuă și nu putem fi de acord ca, în plină iarnă, pacienții să fie puși în astfel de situații”, a declarat prof.dr. Horațiu Moldovan, secretar de stat în Ministerul Sănătății

Ministerul Sănătății atrage atenția că lipsa agentului termic poate afecta calitatea actului medical și solicită Primăriei Capitalei să ia măsuri urgente cu privire la activitatea și modului de comunicare al Regiei RADET.

„Nu avem nici apă caldă, nici căldură. Am dat drumul la aparatele de aer condiționat pe care le avem la ATI, însă pe secții nu avem. Momentan temperatura e bună în saloane, să vedem la noapte cum va fi pentru că nu avem altă sursă de căldură”, a explicat un medic de la Institutul Oncologic Român.

RADET a transmis într-un comunicat de presă că situația este produsă de avaria magistralei de termoficare 2Dn 600, veche de 43 de ani. „Se sistează furnizarea agentului termic pentru un interval de maximum 24 de ore în zona Fundeni”, se arată în comunicatul RADET, potrivit News.ro.

Sursa citată precizează că cinci puncte termice si două instituţii sunt afectate de această avarie.

„Precizăm că această magistrală ar fi trebuit înlocuită cu 23 de ani în urmă”, a mai transmis RADET.

Totodată, se sistează agentul termic, până la ora 24.00, în cartierul Aviaţiei, ca urmare a unei avarii produse pe o magistrală de termoficare Dn700, poziţionată înaintea zonei unde deja se înlocuiesc tronsoane din perimetrul străzii Nicolae Caramfil.

”Magistrala are o vechime de 36 de ani. Menţionăm că înlocuirea celor mai afectate tronsoane a început în vara acestui an”, a mai transmsi RADET. 

Tot joi, se sistează agentul termic, pentru maximum 12 ore, în zona Apusului din Sectorul 6, pentru remedierea unei avarii apărute pe tronsonul care alimentează această zonă – conductă Dn400, reţeaua fiind veche de 54 de ani. â

”RADET îşi cere scuze bucureştenilor pentru disconfortul creat, cu precizarea că în ultimii doi ani a început un amplu program de înlocuire şi modernizare a conductelor de termoficare, însă trebuie să avem în vedere faptul că sistemul de termoficare a fost construit în 20 de ani, ceea ce înseamnă un ritm de 50 km/an”, a mai transmis RADET.

3 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here