Inventatorul pungii de plastic, șocat de daunele produse omenirii de creația sa

Familia celui care a inventat pungile de plastic, acum 60 de ani, în Suedia, spune că acesta ar fi şocat de pagubele pe care creaţia sa le-a cauzat mediului, transmite Rador.

Fiul lui Sten Gustaf Thulin spune că invenţia tatălui său a fost concepută pentru a salva Planeta.

Pungile create de Thulin au fost create pentru a fi rezistente şi reutilizabile.

El a murit în 1992, cu mult înainte ca plasticul să ducă la deteriorarea mediului înconjurător.

Fiul lui Thulin, care trăieşte în Anglia, a declarat pentru BBC că tatăl său ţinea mereu o pungă în buzunar, iar ideea că oamenii le aruncă i s-ar fi părut ciudată.

Paharele de iaurt sau paharele de ceai şi cafea, pixurile din plastic, cutiile de pizza, respectiv periuţele de dinţi sunt pe lista obiectelor care nu se pot recicla, reprezentând un pericol iminent pentru mediul înconjurător, se arată într-o analiză publicată de platforma de educare Harta Reciclării.

În data de 21 mai 2019, Consiliul Uniunii Europene a adoptat noile norme privind articolele din plastic de unică folosinţă, care vizează reducerea deşeurilor marine din plastic.

Potrivit Agerpres, UE are ca obiectiv o colectare separată a sticlelor din plastic de 90% până în 2029 (77% până în 2025) şi introducerea unor cerinţe de proiectare pentru ataşarea capacelor la sticle, precum şi obiectivul de a include în proporţie de 25% plastic reciclat în sticlele PET începând cu 2025 şi de 30% în toate sticlele din plastic începând cu 2030.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here