Iohannis, despre contrele dintre Violeta Alexandru şi Vlad Voiculescu: Nu a măsluit nimeni datele, a fost o expresie nefericită

Foto: INQUAM/Octav Ganea

Preşedintele Klaus Iohannis a respins, miercuri, ideea că datele referitoare la pandemie au fost măsluite înainte de alegeri, precizând că au fost formule de calcul diferite, transmite News.ro.

”Nu a măsluit nimeni datele, a fost o expresie nefericită. Formulele de calcul sunt diferite”, a declarat, miercuri, Klaus Iohannis.

Preşedintele a precizat că ministrul Nelu Tătaru a avut cu echipa sa o formulă de calcul, în timp ce actualul ministru al Sănătăţii a implementat o altă formulă de calcul.

”Sunt două formule uşor diferite, nu a măsluit cineva datele, au fost corecte aşa cum au fost calculate şi înainte de alegeri şi după alegeri. Nu cred că aceste discuţii pe formulă opresc pandemia sau alină suferinţa unui pacient. Va fi extrem de important să ne implicăm acolo unde este nevoie, să creştem numărul de paturi la ATI, să fim proactivi pentru ca spitalele să facă faţă acestui val trei. Acestea sunt priorităţile momentului şi nu comparaţii teoretice între formule de calcul. Românii să respecte restricţii,  să se vaccineze şi să aibă încredere în medici”, a mai declarat Klaus Iohannis.

Preşedintele PNL Bucureşti, deputatul Violeta Alexandru, a afirmat pe pagina sa de Facebook, că afirmaţii politice de gen ”Nu am încredere în cifrele cazurilor de COVID-19” nu doar că nu ajută, dar sporesc îngrijorarea.

În replică, într-un comentariu la această postare, ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, a precizat că anul trecut, înainte de alegeri, din calculul incidenţei au fost eliminate focarele, iar din calculul incidenţei la 14 zile au fost “pierdute” vreo două zile.

”Până să vorbim despre cum comunicăm, ceea ce comunicăm ar trebui să fie cât mai aproape de adevăr. Contează, mai ales în situaţii de genul asta. Altfel ne furăm singuri caciulă minţindu-ne frumos”, scrie ministrul Sănătăţii.

Liderul PSD, Marcel Ciolacu, a anunţat că va propune înfiinţarea unei comusii parlamentare pentru a verifica dacă datele prezentate înainte de alegeri au fost corecte. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here