Iohannis, despre excluderea judecătorului Cristi Danileț: „Sincer, mie mi se pare o decizie destul de stranie”

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Preşedintele Klaus Iohannis a afirmat, referitor la hotărârea Consiliului Superior al Magistraturii de excludere din magistratură a judecătorului Cristi Danileţ, că i se pare „o decizie destul de stranie”, dar nu poate comenta deciziile care se iau în CSM. „Cred că se putea analiza mult mai în profunzime această chestiune”, a arătat el.

Iohannis a fost întrebat, joi, înainte de reuniunea Consiliului European, cum vede decizia de excludere din magistratură a judecătorului Cristi Danileţ.

„Sincer, mie mi se pare o decizie destul de stranie, dar nu pot să comentez deciziile care se iau în CSM, CSM-ul care, conform Constituţiei, garantează independenţa justiţiei. Totuşi, cred că se putea analiza mult mai în profunzime această chestiune, oricum nu este o chestiune definitivă, există calea Înaltei Curţi care probabil va fi sesizată, aşa am înţeles din media, şi care va reanaliza această chestiune”, a comentat Klaus Iohannis.

Consiliul Superior al Magistraturii a decis, luni, excluderea din magistratură a judecătorului Cristi Dănileţ pentru „manifestări pe reţelele de socializare”.

Judecătorul a precizat că sancţiunea i-a fost aplicată pentru filmuleţe publicate pe TikTok şi că va face recurs.

Vicepreşedintele USR Dan Barna a anunţat, marţi, printr-o postare, că formaţiunea va sesiza Comisia Europeană în legătură cu decizia absurdă a Consiliului Superior al Magistraturii de a-l elimina din sistem pe judecătorul Cristi Danileţ.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here