Iohannis îi solicită ministrului Justiției să explice „de urgență” cum s-a ajuns la clasarea dosarului „10 august”

Inquam Photos / George Calin

Preşedintele Klaus Iohannis a cerut joi ministrului Justiţiei, Stelian Ion, să explice urgent cum s-a ajuns în situaţia ca dosarul care vizează evenimentele din 10 august 2018 să fie clasat.

„Solicit ministrului Justiţiei să explice public de urgenţă cum s-a ajuns în situaţia ca dosarul vizând evenimentele din 10 august 2018 să fie clasat. Românii au tot dreptul să ştie cine sunt cei vinovaţi de actele de violenţă împotriva manifestanţilor paşnici. Lucrurile nu se pot încheia aici şi de aceea am cerut ministrului Justiţiei şi ministrului de Interne să găsească soluţiile pentru ca adevărul în legătură cu 10 august să fie aflat, iar cei responsabili să răspundă”, a scris Klaus Iohannis joi pe Facebook. 

Cererea DIICOT de redeschidere a urmăririi penale în Dosarul 10 august a fost respinsă, marţi, de Tribunalul Bucureşti. Decizia este definitivă. 

Mai multe persoane au manifestat miercuri seară în faţa Tribunalului Bucureşti, faţă de decizia luată de magistraţi în Dosarul 10 august.

Protestatarii au cerut ca vinovaţii pentru violenţele din Piaţa Victoriei să fie traşi la răspundere şi anunţă că se vor adresa CEDO. Mesajul „Judecăm şi noi ceva?” a fost proiectat pe clădirea instanţei, iar manifestanţii au strigat „Ruşine, ruşine, ruşine să vă fie”.

Prim-ministrul Florin Cîţu a afirmat că se simte dezamăgit, ca cetăţean, de decizia tribunalului de a respingere cerererea DIICOT de redeschidere a urmăririi penale în Dosarul 10 august. El a mai precizat că a discutat cu ministrul Justiţiei Stelian Ion pentru a vedea dacă mai există alte căi de atac şi aşteaptă opinia experţilor în această situaţie.

1 COMENTARIU

  1. O solicitare binevenita facuta de catre presedintele Iohannis la momentul oportun ,moment in care decizia a ramas definitiva . Se ofera astfel sansa ministrului de justitie de a iesi public sa prezinte intreg parcursul ce tine de evenimentele din 10 august 2019 . Astfel ministrul justitiei devine una dintre cele mai importante personalitati din guvernul Citu ce are deja si sprijinul acordat de catre presedinte in a prezenta o situatie reala si concreta a parcursului juridic si nu numai .Cei care sau grabit a se exprima mediatic sunt astfel scosi din jocul politic si se da ministrului in cauza un indemn ce maximizeza imaginea acestuia in public .Asteptam ca ministrul de justitie sa urgenteze solicitarea facuta de catre presedinte . O mina intinsa la momentul oportun .

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here