Iohannis l-a trecut în rezervă pe generalul care a coordonat acţiunea din 10 august 2018, până la revenirea lui Carmen Dan

Foto: INQUAM/Octav Ganea

Generalul Nucu Marin, care a coordonat acţiunea din Piaţa Victoriei, în 10 august 2018, până la revenirea din concediu a lui Carmen Dan, a fost trecut în rezervă de Klaus Iohannis, transmite News.ro.

Potrivit Administraţiei Prezidenţiale, preşedintele Klaus Iohannis a semnat, luni, decretul privind trecerea în rezervă a generalui de brigadă – cu o stea Marin Gheorghe-Nucu din Ministerul Afacerilor Interne.

De asemenea, Iohannis a semnat un decret privind încetarea raporturilor de serviciu ale chestorului de poliţie Roman Ionela-Antoneta din Ministerul Afacerilor Interne.

Nucu Marin, fost secretar de stat în MAI, a coordonat acţiunea din Piaţa Victoriei, în 10 august 2018, până la revenirea din concediu a lui Carmen Dan.

Nucu Marin a fost eliberat din funcţie de către premierul Viorica Dăncilă, în august 2019.

Iată ce scria Ziare.com, în septembrie 2018, citând surse avizate:

  • „Acolo, în minister, au alte capabilități logistice, au posibilitatea de a monitoriza în timp real ce se întâmplă, de a primi informații. Centru are dotări. Se analizează datele și informațiile, se iau decizii și se vine în sprijinul celor din teren. De-aia se activează când sunt crize”.
  • „Planul de intervenție nu știu cine l-a realizat pentru că în dată de nouă august am primit un anunț că urmează să fie o întâlnire în ziua de 10 august cu domnul Gheorghe Nucu Marin (colonel, secretar de stat, înlocuitorul ministrului Carmen Dan în perioada în care această a fost în concediu – n.r.), domnul Nucu era împuternicit la comandă Ministerului. Dumnealui, de drept, coordona activitatea. A rămas să ne întâlnim în ziua de 10 august, dar în ziua de 10 nu ne-am mai întâlnit, nu ne-a mai chemat nimeni”.

Foto: INQUAM/Octav Ganea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here