Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, miercuri, la Focşani, că este normal ca Moldova să fie legată de restul ţării cu o autostradă, dar şi ca focşănenii să aibă în oraşul lor un spital mare în care să fie bine trataţi şi respectaţi. „E normal pentru voi să vă trimiteţi copiii la şcoala unde sunt bine păziţi şi educaţi şi ar fi normal să aveti un mare spital unde sunteţi trataţi cu respect. După ce câştigăm alegerile le facem împreună”, a spus el, scrie news.ro.

Klaus Iohannis s-a aflat, miercuri după-amiază, într-o vizită în oraşul Focşani, unde s-a întâlnit cu simpatizanţii săi, cu membrii PNL şi primarii liberali din judeţul Vrancea. Înainte de a merge la Casa de Cultură din Focşani unde au fost susţinute discursurile, preşedintele Klaus Iohannis a făcut o baie de mulţime, fiind întâmpinat de câteva mii de persoane care au vrut să se fotografieze cu şeful statului şi să-i ureze succes la alegerile din noiembrie.

Ulterior, în timpul discursului, şeful statului a felicitat organizaţia PNL Vrancea pentru rezultatul alegerilor europarlamentare din luna mai, când formaţiunea liberală a obţinut un procent mai mare decât PSD, rezultatul fiind unul istoric în acest judeţ, unde oamenii au votat întotdeauna PSD.

Sunteţi revelaţia alegerilor europarlamentare şi a referendumului. Am câştigat până acum trei bătălii: europarlamentarele, referendumul şi moţiunea. Şi eu tot spun românilor despre reconstrucţie. Dacă analizăm un pic aceste cuvinte, bătălie şi reconstrucţie, cam sună a război. Într-un război se dau bătălii şi după ce se termină, se reconstruieşte. Cine cu cine e în război? Voi şi cu mine suntem în război cu PSD. Şi o să-l câştigăm. Mai avem trei bătălii de dat: prezidenţialele, localele şi parlamentarele. După care facem România normală. Totuşi, când vorbim despre război e un lucru foarte serios. Noi, voi, liberalii, şi eu, suntem oameni ai păcii, oameni ai construcţiei, ai dezvoltării, dorim să ne implicăm pentru ţară, pentru români”, a spus Iohannis.

El a adăugat că, în decembrie 2016, PSD a promis că „va curge numai lapte şi miere”.

Au promis românilor şi luna de pe cer şi când au ajuns la putere primul lucru a fost să atace justiţia. După care au continuat. Au atacat economia, au atacat investitorii, marile sisteme publice şi le-au atacat în mod perfid, şi-au înşurubat pretenarii şi neamurile în funcţiile de conducere, nu că erau oameni buni, ci că erau obedienţi. I-au pus acolo după carnetul de partid şi nu după cunoştinţe si performanţe, astfel,  pesediştii au început războiul împotriva României si a românilor”, a declarat şeful statului.

Preşedintele a adăugat că, în opinia sa, este normal ca Moldova să fie legată de restul ţării cu o autostradă, focşănenii să aibă în oraşul lor un spital unde să fie trataţi şi respectaţi, iar cei plecaţi la muncă în străinătate să poată reveni acasă unde să li se ofere locuri de muncă şi venituri decente.

„Vom câştiga împreună cele trei bătălii şi vom începe să construim o Românie normală. Lumea mă întreabă ce e România normală. Îmi permit să folosesc cuvântul normal pentru câteva lucruri pe care sunt sigur că vi le doriţi şi voi. Cred că e normal ca Moldova să fie legată de ţară cu o autostradă. Eu cred că pentru mulţi focşăneni şi vrânceni ar fi normal să-şi găsească de lucru aici acasă nu să fie nevoiţi să plece şi cred că pentru mulţi dintre voi şi multe familii ar fi normal ca cei dragi să se întoarcă acasă. Ar fi normal să revină acasă într-o ţară unde instituţiile funcţionează pentru cetăţeni. Unde găsesc de lucru şi unde câştigă suficient pentru un trai decent. E normal pentru voi să vă trimiteţi copiii la şcoala unde sunt bine păziţi şi educaţi şi ar fi normal să aveti un mare spital unde sunteţi trataţi cu respect. După ce câştigăm alegerile le facem împreună”, le-a transmis preşedintele Iohannis liberalilor la întâlnirea de la Focşani. 

Iohannis a mai spus că marea schimbare se va produce în România când românii votează PNL, iar asta se va întâmpla inclusiv la parlamentare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here