Ionuţ Stroe, despre decizia JAI: Un precedent periculos la nivelul UE

Purtătorul de cuvânt al PNL Ionuţ Stroe a declarat cu privire la aderarea României la Schengen că „decizia Consiliului JAI şi mai ales votul Austriei creează un precedent periculos la nivelul UE, într-un context regional extrem de sensibil” şi co este necesar ca acest precedent să fie supus discuţiei la nivelul UE pentru a putea vedea care sunt mecanismele prin care un astfel de comportament ca al Austriei să nu se mai repete, consemnează News.ro.

Votul de astăzi din Consiliul JAI este o nedreptate la adresa României. Poziţia Austriei nu a ţinut cont de realităţile obiective ale comunităţii europene. Niciun argument invocat de Austria pentru votul său nu a avut o fundamentare serioasă şi acest lucru a fost contrazis în repetate rânduri prin date oficiale. Decizia JAI şi mai ales votul Austriei creează un precedent periculos la nivelul UE, într-un context regional extrem de sensibil. Este necesar ca acest precedent să fie pus cât mai repede în discuţie la nivelul UE, pentru a identifica mecanismele prin care pot fi evitate poziţiile precum cea a Austriei de astăzi. Comunitatea europeană trebuie să sancţioneze astfel de derapaje şi să stabilească reguli care pun lupta electorală mai prejos de interesul comun al statelor membre”, a scris Ionuţ Stroe, joi pe Facebook.

Liberalul a mai precizat că „România va susţine acest punct de vedere la nivelul UE şi va cere ca el să capete răspuns sub forma unor decizii concrete”.

Din acest motiv, dar şi din nevoia de a transmite un mesaj cât se poate clar în plan extern, avem nevoie de unitate naţională la nivelul clasei politice. România nu va renunţa la obiectivul de aderare la Spațiul Schengen. Vom continua să facem orice demersuri vor fi necesare pentru ca ţara noastră şi românii să primească respectul cuvenit în Europa”, a conchis Stroe.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here