Ionuţ Stroe: Nu există astăzi în partid nicio altă ipoteză decât implementarea rotativei anul viitor, conform protocolului

Foto: INQUAM/George Călin

Purtătorul de cuvânt al PNL, Ionuţ Stroe, afirmă că rotativa guvernamentală este un angajament luat de partid la formarea coaliţiei, iar PNL îşi respectă angajamentele. „Nu există astăzi în partid nicio altă ipoteză decât implementarea rotativei anul viitor, conform protocolului”, precizează el. Stroe adaugă că un subiect de o asemenea importanţă trebuie discutat în coaliţie, înainte de orice fel de declaraţii publice, transmite News.ro.

„Ideea rotativei guvernamentale este cuprinsă într-un angajament făcut de PNL la formarea coaliţiei de guvernare. PNL îşi respectă angajamentele, iar protocolul pe care se bazează actuala coaliţie nu face excepţie. Nu există astăzi în partid nicio altă ipoteză decât implementarea rotativei anul viitor, conform protocolului”, a afirmat Ionuţ  Stroe, luni, într-o postare pe Facebook.

Potrivit acestuia, „orice subiect de o asemenea importanţă” trebuie discutat în coaliţie, înainte de orice fel de declaraţii publice.

„Este o perioadă dificilă pentru ţară, în care guvernarea trebuie să fie tratată cu responsabilitate şi seriozitate”, a subliniat Ionuţ Stroe.

Liderul PNL Iaşi, deputatul Alexandru Muraru susţinea, referindu-se la problema rotativei din 2023, când funcţia de premier ar urma să fie preluată de PSD, că a schimba un premier cu un an înainte de alegeri, când ai război la graniţe, nu ar fi un semnal bun.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here