Ionuţ Stroe: Termocentrala Mintia reprezenta o povară pentru statul român, a fost o adevărată gaură neagră pentru bugetul public de stat

Foto: INQUAM/George Călin

Purtătorul de cuvânt al PNL, Ionuţ Stroe, a declarat marţi că Termocentrala Mintia reprezenta o povară pentru statul român, a fost o adevărată gaură neagră pentru bugetul public de stat, şi că acolo s-au vărsat ajutoare de stat care au fost declarate ilegale, 319 milioane de lei. El a mai afirmat că, prin privatizare, s-au adus venituri de 91 de milioane de euro şi cel mai important lucru, s-a impus obligaţia investitorului de a asigura un miliard de euro pentru reconstruirea acestei companii şi transfermarea ei dintr-o companie energofagă într-una care să ofere energie regenerabilă, verde, notează News.ro.

”Haideţi să o privim cât se poate de detaşat politic, am văzut că s-a speculat foarte mult, unele partide au împrumutat de la altele mesajele politice, dar trebuie să privim situaţia obiectiv. Mintia reprezenta o povară pentru statul român”, a spus Ionuţ Stroe.

El a arătat că ”Mintia, în decursul anilor, a fost o adevărată gaură neagră pentru bugetul public de stat”.

”Acolo s-au vărsat ajutoare de stat care au fost declarate ilegale, 319 milioane de lei, acolo s-au dus pe apa sâmbetei, în 2007, investiţii de 50 de milioane de euro, pentru practic o termocentrală care nu funcţiona, o termocentrală închisă, aflată în conservare, a cărui viitor nu însemna nimic pentru că, ştiţi bine, prin programul Green Deal, termocentralele pe cărbune trebuie închise”, a explicat purtătorul de cuvânt al PNL.

Ionuţ Stroe a mai afirmat că ce s-a întâmplat acolo a fost o privatizare făcută de lichidatorul judiciar, din care s-au obţinut, ca şi venituri, 91 de milioane de euro, plus.

”Cel mai important lucru (..) obligaţia investitorului de a asigura un miliard de euro pentru practic reconstruirea acestei companii şi transfermarea ei dintr-o companie energofagă, care consuma foarte mult, care era închisă şi era pusă la casat, într-una care să ofere energie regenerabilă, verde, din surse nepoluante”, a mai spus Stroe.

El a adăugat că la Mintia, în următorii ani se va vedea un mare plus de producere a energiei.

”Avem nevoie de energie în acest moment şi cu siguranţă Mintia în viitorul apropiat va deveni un producător, o sursă suplimentară de producere a energiei pentru noi”, a arătat Ionuţ Stroe.

Termocentrala Mintia, deţinută de Complexul Energetic Hunedoara SA, a fost cumpărată, prin licitaţie publică, de către Mass Global Energy Rom, parte a Mass Group Holding, un important producător global de energie, anunţă Prefectura Hunedoara.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here