ÎPS Pimen a primit plasmă hiperimună de la donatori vindecaţi de Covid-19

Surse din cadrul Institutului Matei Balş din Capitală au confirmat pentru MEDIAFAX că medicii i-au administrat lui ÎPS Pimen trei doze de plasmă hiperimună prelevată de la donatori vindecaţi de Covid 19. Este cel mai nou tratament folosit de medicii de la Institut în paralel cu o schemă de medicamente diferite, în speranţa că starea sa de sănătate se va ameliora.  

ÎPS Pimen, arhiepiscopul Sucevei şi Rădăuţilor este în stare gravă, pe secţia de ATI a Institutului. El a fost intubat în seara zilei de 1 mai, după ce a suferit complicaţii pulmonare.  

În afară de tratamentul cu plasmă, ÎPS Pimen mai primeşte, alături de alte medicamente şi Remdesivir, un medicament care a dat rezultate foarte bune în urma unuor studii clinice făcute pe pacienţi din SUA.  

ÎPS Pimen a fost adus de la Suceava la Bucureşti pe data de 20 aprilie cu un elicopter MI8, alături de un pacient de 47 de ani aflat la acea dată în stare gravă. Medicii SMURD Iaşi au spus la acea vreme că a fost o misiune de noapte deosebită,  făcută în sprijinul pacienţilor aflaţi în stare gravă.  

Marți, unul dintre cei trei pacienţi internaţi în secţia de ATI a unităţii sanitare, care au primit zilele trecute plasmă hiperimună, a fost extubat. Starea celor trei este stabilă, dar încă sunt foarte fragili pentru că au mai multe dezechilibre în organism puse pe seama bolii. Medicii vor putea spune cu exactitate care este efectul tratamentului cu plasmă în cazul lor după o perioadă de două sau trei săptămâni.

Chestionat de jurnaliști, profesorul Streinu-Cercel a refuzat să spună dacă este adevarat: „Vă rog să respectăm drepturile pacientului, oricine ar fi acesta, conform GDPR. Toți pacienții eligibili vor primi ajutorul nostru necondiționat”.

2 COMENTARII

  1. fost turnator la securitate si acum la 90 de ani tineret mandria tarii !!iar doctorul streinu cercel isi iese din pepeni si se ratoieste la ziaristi atunci cand este intrebat despre acest bolnav, alo doctorul cercel !!! este spital de stat , adica al nostru al tuturor, din banii nostri iei leafa matale si fica sau ficele matale, nu particular desi in presa este numit : „spitalul de stat al meu” .
    Ienachita Vacarescu spunea : urmasilor mei Vacaresti las voua mostenire , crestrea limbii romanesti si a patriei cinstire .
    Acum se pregatese sa se lase mostenire si un spital fie el si de boli infectioase , deh mana dreapta , fata lui tata !!! ghici ciuperca intr-un picior ghici ciuperca cine-i!!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here