ÎPS Teodosie: „Aceasta este femeia. Ea a început păcatul şi iată, se află cu această neputinţă”

Arhiepiscopul Tomisului este de părere că nu este discriminare faptul că femeia nu are roluri importante în Biserică, aşa cum are bărbatul, deoarece aceasta este condiţia ei.

Arhiepiscopul Tomisului a fost întrebat la o emisiune la Radio Dobrogea, postul de radio al Arhiepiscopiei Tomisului, dacă nu este discriminare faptul că femeia nu are roluri importante în Biserică, aşa cum are bărbatul. 

ÎPS Teodosie a afirmat că nu este discriminare, ci este vorba despre statutul bărbatului şi al femeii. „Nu este discriminare, este vorba de statutul bărbatului şi al femeii. Sigur că nicio femeie nu poate fi preot şi atunci e discriminare? De ce? Pentru că aceasta este condiţia ei. Ea nu poate fi perpetuu într-o rugăciune, pentru că are condiţia slăbiciunilor sale”.  

ÎPS Teodosie spune că: „Aceasta este femeia. Ea a început păcatul şi iată, se află cu această neputinţă pentru că ne spune Sfântul Ioan Gură de Aur că dacă n-ar fi fost păcatul, nu astfel s-ar fi înmulţit neamul omenesc, ci prin puterea cuvintelor dumnezeieşti care le-a zis înainte de păcat: «creşteţi şi vă înmulţiţi şi stăpâniţi Pământul». Ei nu îşi cunoşteau intimităţile înainte de păcat, erau îmbrăcaţi în har strămoşii noştri şi atunci luaţi ceea ce v-am spus, femeii i s-a spus «În dureri vei naşte fii». Dacă nu păcătuia, nu ar fi născut în dureri”.


1 COMENTARIU

  1. Cum nu stiati ? Ati uitat cum barza coboara, in pliscul ei cel minunat, cosuletul cu pruncul – pe hornul casei . Cum nu stiati ca pacatele pot fi iertate si ca acatistele au fost cindva vindute (poate si acum )contra citorva arginti .Ati uitat cum la spovedanie prelatul va poate ierta in numele domnului de pacatele declarate – ca de celalalte nu are cum . Si astfel avind posibiltatea de a nu mai fi pacatosi – ati uitat ca puteti merge toti in RAI – daca sfintul PÂTRU va dechide poarta si unde veti fi sub obladirea ingerilor inaripati .Fereasca sfintul (dar nu Mitica blajinul )sa ajungeti in IAD si sa fierbeti mii de ani in cazanele cu smoala neagra invirtiti fiind de nu mai putin celebrul Scaraoski si micile lui ajutoare .Daca ati uitat- iaca va aduc eu aminte .

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here