Iranul anunţă că nu intenţionează să continue atacurile asupra Israelului

Sursa foto: Wikipedia

Ministrul de externe iranian, Hossein Amir-Abdollahian, a declarat duminica aceasta că Iranul nu are nicio intenţie „să continue operaţiunile defensive”, o referire la atacul pe care l-a lansat în noaptea de sâmbătă spre duminică împotriva Israelului, dar a subliniat că Teheranul nu va ezita „să-şi protejeze interesele” dacă va fi nevoie, transmite EFE, citată de Agerpres.

„În acest moment, Republica Islamică Iran nu are intenţia de a continua operaţiunile defensive, dar, dacă este necesar, nu va ezita să-şi protejeze interesele legitime împotriva oricărei noi agresiuni”, a scris Amir-Abdollahian pe contul său X.

„Exercitarea dreptului la autoapărare demonstrează abordarea responsabilă a Iranului faţă de pacea şi securitatea regională şi internaţională”, a adăugat şeful diplomaţiei iraniene.

Separat, şeful diplomaţiei iraniene a mai anunţat că Iranul a informat SUA că atacurile sale împotriva Israelului vor fi „limitate” şi cu scop de autoapărare. Totodată, Teheranul şi-a notificat vecinii regionali cu 72 de ore înainte de atac, a mai spus Amir-Abdollahian. Înaltul oficial iranian a făcut aceste declaraţii duminică, la o întâlnire cu ambasadori străini la Teheran, potrivit Reuters.

Iranul a lansat sâmbătă peste 200 de drone şi rachete împotriva Israelului, drept răzbunare la un bombardament atribuit Israelului asupra consulatului iranian de la Damasc, la 1 aprilie.

Represaliile de sâmbătă reprezintă primul atac direct lansat vreodată de puterea iraniană asupra teritoriului israelian.

Hamas respinge propunerea Israelului de încetare a focului şi menţine principalele revendicări

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here