Patriarhul Daniel, mesaj trimis Patriarhului Ierusalimului Teofil al III-lea, în contextul atacurilor Iranului

Foto: Inquam Photos / George Calin

Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române (BOR), PF Daniel, a transmis, duminică, un mesaj Patriarhului Ierusalimului Teofil al III-lea, în contextul escaladării tensiunilor şi atacurilor armate provocate în ultimele 24 de ore de Iran, notează News.ro.

”Am primit cu mare îngrijorare vestea escaladării conflictului militar din Ţara Sfântă în urma atacului masiv cu drone şi rachete al Iranului asupra Israelului, din noaptea de sâmbătă, 13 aprilie 2024. Prin urmare, în acest context marcat de violenţă şi tensiuni armate, ne rugăm lui Dumnezeu să dăruiască liderilor politici înţelepciunea făcătorilor de pace, pentru ca războiul din Ţara Sfântă să înceteze şi ca o pace dreaptă şi durabilă să fie restabilită”, a scris, duminică, PF Daniel, în mesajul transmis Patriarhului Ierusalimului Teofil al III-lea.

Patriarhul BOR a adugat: ”În mod deosebit, ne rugăm Domnului Iisus Hristos să fie cu Preafericirea Voastră şi cu Patriarhia Ierusalimului în aceste vremuri dificile de conflict militar în Ţara Sfântă”.

Iranul a lansat zeci de drone şi rachete asupra Israelului în cursul nopţii de sâmbătă spre duminică, ca răspuns la bombardarea de către Israel a consulatului său din Siria la 1 aprilie.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here