Iranul examinează 13 scenarii de răzbunare a morții lui Soleimani

Iranul examinează 13 scenarii în vederea răzbunării asasinării generalului Qassem Soleimani vineri, în Irak, de către forţele americane, a declarat marţi agenţiei iraniene de presă Fars Ali Shamkhani, secretarul general al Consiliului Suprem al Securităţii Naţionale iraniene, relatează agenția Reuters, citată de News.ro.

„Americanii trebuie să ştie că, pentru moment, 13 scenarii de răzbunare au fost dezbătute în cadrul Consiliului, iar în pofida faptului că un consens se formează în jurul scenariului celui mai slab, punerea acestuia în aplicare ar putea fi un coşmar istoric pentru toţi americanii”, avertizează Ali Shamkhani.

Generalul Soleimani, comandantul Forţei Al-Qods, o unitate de elită însărcinată cu operaţiunile externe în cadrul Gardienilor Revoluţiei – armata ideologică iraniană – şi arhitectul politicii iraniene în Orientul Miojlociu a fost ucis vineri la aeroportul din Bagdad într-un atac cu un avion american fără pilot (dronă) ordonat de către Donald Trump.

Autorităţile iraniene avertizează că asasinarea acestuia nu va rămâne nepedepsită.

Rămăşiţele generalului Soleimani au fost aduse marţi în oraşul său natal, Kerman, în sud-estul Iranului, unde comandantul Forţei Al-Qods urmează să fie înhumate.

Televiziunea publică iraniană a anunţat că o busculadă sângeroasă a avut loc în timpul acestei noi adunări în masă.

„Ne vom lua revanşa, o revanşă intensă şi decisivă”, a promis generalul Hossein Salami, comandantul-şef al Gardienilor Revoluţiei în faţa mulţimii, la Kerman.

La fel ca la Teheran, o mulţime imensă a venit să-i aducă un ultim omagiu generalului Soleimani, strigând ”Moarte Americii!” şi agitând steaguri iraniene.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here