Irinel Columbeanu, ajuns la sapă de lemn după ce a tocat averea tatălui său, fost grangur comunist. Cum a fost surprins de paparazzi

Foto: Cancan.ro

S-au dus vremurile în care Irinel Columbeanu ducea un trai de oligarh în showbiz-ul românesc. Acum, omul de afaceri este îngropat în datorii, iar recent a fost dat afară dintr-un apartament cu două camere din Cartierul Cosmopolis, unde locuia cu chirie.

Din cauza datoriilor acumulate în ultima perioadă, Irinel Columbeanu a pierdut vila de la Izvorani, celebrul său Bentley, pe care a fost nevoit să îl vândă, dar și alte imobile din Capitală.

Omul de afaceri conduce acum o mașină pe măsura prăbușirii sale financiare: un Mercedes vechi de două decenii și mâncat ușor de rugină, potrivit  Cancan.ro. Însă în ultima vreme, Columbeanu a fost văzut și la volanul unui Opel la mâna a doua.

După ce averea i s-a evaporat, stilul de viață al lui Irinel Columbeanu a luat-o pe un traseu sinuos. Pierzând somptuoasa vilă din Izvorani, Columbeanu s-a mutat cu chirie în Cartierul Cosmopolis, aflat în apropierea Bucureştiului, alături de Oana, iubita mai tânără decât el. Însă fostul milionar continuă să se confrunte cu probleme financiare și a adunat o datorie de 1.800 de lei la întreţinere, motiv pentru care a fost evactuat din locuință.

Recent, Irinel Columbeanu s-a mutat tot cu chirie, într-un apartament din zona Colentina.

Primele probleme ale milionarului au apărut în 2012, când nu a mai reușit să achite ratele pentru un credit de 5,5 milioane de euro, contractat în 2007. Banca a încercat să-și recupereze prejudiciul în instanță, care toamna trecută i-a pus sechestru pe vila de la Izvorani.

Nu de puține ori s-a vorbit că, de fapt, destinul de afacerist al lui Irinel Columbeanu s-a datorat tatălui său, fost grangur comunist. Ion Columbeanu a fost șeful protocolului în guvernele Gheorgiu-Dej, apoi în vremea regimul Ceausescu, supraviețuind și după 1990 în guvernele Roman și Văcăroiu.

Firmele lui Irinel Columbeanu au adus telefoanele Alcatel în anii ’90 și au construit în asociere cu lideri politici influenți din epocă clădiri de birouri in Piața Victoriei.

În 2014, Instanța Supremă a decis că Irinel Columbeanu a colaborat cu Securitatea. Irinel Columbeanu a fost racolat de Securitate in 1980, pe vremea când era student la Politehnica și ghid BTT.

Ar fi ajutat la „combaterea spionajului” în România și pentru asta ar fi fost recompensat de ziua lui cu o borsetă și un stilou. În 1988, însă, Securitatea ar fi renunțat la serviciile lui după ce s-a ajuns la concluzia ca profita de situație pentru a ieși din țară. Ba chiar ar fi fost la rândul lui urmărit pentru că exista bănuiala că ar fi fost racolat de un serviciu secret strain.

Irinel Columbeanu a avut numele de cod „Ivănescu”, fiind autorul a 118 note informative despre români și străini, între care și creatoarea de modă Doina Levința.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here