Ambasadorul israelian în SUA şi la ONU, Gilad Erdan, a acuzat duminică mişcarea palestiniană Hamas că a ”premeditat” un război cu Israelul şi că doreşte ”să preia puterea în Cisiordania”, declaraţie făcută în cursul unei reuniuni de urgenţă a Consiliul de Securitate privind Orientul Mijlociu, relatează AFP, citată de Agerpres.

”Hamas a ales să accelereze tensiunile, folosite ca pretext, pentru a începe acest război” cu Israelul, a declarat diplomatul israelian, citând o ”manipulare palestiniană”.

Nu există ”nicio justificare pentru tirul de rachete împotriva civililor”, a subliniat el. Palestinienii ”folosesc scuturi umane”, crescând numărul victimelor civile, a spus Gilad Erdan.

El a cerut Consiliului de Securitate al ONU să condamne atacurile cu rachetă, în timp ce cei 15 membri ai săi s-au străduit timp de o săptămână să convină asupra unei declaraţii comune.

Potrivit ambasadorului israelian, care a salutat sprijinul acordat ţării sale de către Statele Unite, statul evreu nu are ”altă opţiune” decât să răspundă atacurilor palestinienilor pentru a le opri. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here