Sursa: Pixabay
Ministerul Sănătății din Israel a aprobat utilizarea extinsă a unui tratament inovator anti-COVID-19 care a ajutat 15 din 17 pacienți severi care l-au luat să fie eliberați din spital, la o zi după ce au primit doza finală, anunță The Jerusalem Post.
Medicamentul, denumit MesenCure, a fost testat de Rambam Medical Center, ca parte a unui studiu de fază I / II. Ministerul a dat permisiunea oricărui spital israelian interesat să participe la procesul de fază II și să utilizeze medicamentul pentru pacienți suplimentari autorizați.
Scopul studiului extins, care va include minimum 50 de pacienți, este de a confirma siguranța și eficacitatea medicamentului, care a fost dezvoltat de Bonus BioGroup.
MesenCure, care constă din celule stromale mezenchimale activate (MSC), care sunt izolate din țesutul adipos al donatorilor sănătoși, a dovedit că reduce inflamația și ameliorează simptomele respiratorii și alte simptome la pacienții care suferă de probleme respiratorii și care pun viața în pericol în infecția COVID-19.
În luna mai, compania a  raportat  10 pacienți cu COVID cu vârste cuprinse între 45 și 75 de ani, toți cu simptome severe. Nouăzeci la sută dintre ei aveau și comorbidități.
Datele au arătat o scădere cu 40% a inflamației pulmonare în urma tratamentului – de la 55% la 15%, după cum se observă în radiografiile toracice, în primele cinci zile după tratament. O lună mai târziu, inflamația pulmonară a ajuns la doar 1%.
În plus, pacienții au prezentat o funcție respiratorie semnificativ îmbunătățită, saturația cu oxigen din sânge crescând la 95%, iar funcționarea plămânilor revine la niveluri aproape complet normale după doar o lună.
CEO-ul companiei Shai Meretzki a dezvăluit o imagine de laborator a unui plămân sănătos, a unui plămân bolnav și a unui plămân tratat cu MesenCure, pentru The Jerusalem Post, în luna mai.
O imagine de laborator arată un plămân sănătos, un plămân bolnav și plămânii tratați cu MesenCure. (credit: amabilitate)O imagine de laborator arată un plămân sănătos, un plămân bolnav și plămânii tratați cu MesenCure. (Sursa foto: The Jerusalem Post)
„Plămânul tratat arată aproape identic cu plămânul normal, sănătos – vindecare completă, prevenirea completă a deteriorării plămânilor”, a spus Meretzki.
Cel mai frapant, pacienții au fost externați din spital după o durată medie de numai o zi după tratament.
De atunci, șase pacienți suplimentari au primit MesenCure, aducând cifrele la 15 din 17 care au fost eliberați – 88%.
Bonus BioGroup a fost fondat în 2008. Lucrează cu MSC-uri de un deceniu, la sediul central din Haifa, unde și-a dezvoltat produsul principal, o grefă osoasă construită cu țesuturi, care se bazează și pe MSC.
Când focarul de coronavirus a început la începutul anului 2020, Bonus BioGroup a început să investigheze potențialul MSC de a reduce furtuna de citokine la pacienții cu COVID-19.
Compania a spus că medicamentul ar putea fi utilizat și pentru tratarea altor afecțiuni similare, inclusiv infecții ale tractului respirator inferior, astm și boli pulmonare obstructive cronice, care împreună reprezintă o piață globală care se așteaptă să depășească 43 miliarde de dolari pe an, până în 2026.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here