Iulian Bulai, după prăbuşirea cascadei Bigăr: „După cum vedeţi, Cascada Duruitoarea nu are cum să se prăbuşească. Este durabilă, autentică şi minimalistă”

Foto: INQUAM/George Călin

Deputatul USR de Neamţ Iulian Bulai afirmă, într-o postare pe Facebook, că îi pare rău pentru prăbuşirea cascadei Bigăr, invitându-şi cititoriit la Neamţ, pe Muntele Ceahlău. ”După cum vedeţi, Cascada Duruitoarea nu are cum să se prăbuşească. Este durabilă, autentică şi minimalistă”, subliniază el.

”Îmi pare rău să văd fotografii de la Bigăr. Vă invit la Neamţ, pe Muntele Ceahlău. După cum vedeţi, Cascada Duruitoarea nu are cum să se prăbuşească. Este durabilă, autentică şi minimalistă. Vă aşteptăm cu drag şi multă răbdare. PS: Nu avem cărţi poştale cu Cascada Duruitoarea modificată în Photoshop”, a scris pe Facebook deputatul USR, postând şi fotografii ale cascadei.

Un perete al cascadei Bigăr din Parcul Naţional Cheile Nerei – Beuşniţa, cu o înălţime de aproximativ 4 metri, s-a surpat, luni, în jurul orei 18.15, din cauze naturale.
Cascada Bigăr s-a format în timp, prin depunerea carbonatului de calciu din apele Izbucului Bigăr, care a fost acoperit de un covor de muşchi. Carbonatul de calciu pietrifică acest covor de muşchi, care se regenerează cu noi straturi de muşchi vii, astfel încât o cascadă de acest tip creşte permanent în dimensiuni. Cascada Bigăr a atins dimensiuni considerabile ca greutate şi volum şi a cedat sub propria greutate, a explicat Romsilva.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here