Iulian Fota, noul director al Institutului Diplomatic Român

Sursa: Facebook

Iulian Fota, fost consilier prezidențial pe probleme de securitate națională, a fost numit director al Institutului Diplomatic Român.

Ordinul de numire ar fi fost semnat deja de ministrul de Externe, Bogdan Aurescu, potrvit surselor citate de Libertatea, care mai spun că actualul director, Dan Petre, va mai rămâne în instituție câteva zile.

Publicația Libertatea scria în luna mai că în cadrul institutului ar fi existat o atmosferă conflictuală, întreținută de fostul director IDR Simona Spinaru. După ce diplomatul a fost chemat în centrala MAE, postul său din conducerea Institutului Diplomatic Român a rămas vacant.

Iulian Fota este expert în relații internaționale si securitate națională, cu o experiență de muncă de peste 25 de ani. În prezent este conferențiar universitar la Academia Națională de Informații „Mihai Viteazul” și la Universitatea București, iar de-a lungul timpului a ocupat diverse funcții în sistemul public, precum consilier prezidențial pentru securitate națională (2009 – 2014), director al Colegiului Național de Apărare (2005 – 2009) și al Colegiului Național de Informații (2016-2020) sau șef al Secţiunii “Apărare” din cadrul Misiunii României la NATO, Bruxelles, Belgia (1998-2001).

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here