Jill Biden, prima doamnă a Statelor Unite ale Americii, are din nou COVID-19

Prima doamnă a SUA, Jill Biden, a fost testată pozitiv pentru COVID-19, la patru zile după ce primise un test negativ, într-un caz de „rebound” (revenire – n.r.) al virusului. Prima doamnă a fost testată negativ marți, înainte de a primi rezultatul pozitiv la un test cu antigen, miercuri după-amiază, a anunțat biroul ei de comunicare, scrie The Hill.

„Prima Doamnă nu a experimentat nicio reapariție a simptomelor și va rămâne în Delaware, unde a reinițiat procedurile de izolare”, a declarat într-un comunicat Kelsey Donohue, directorul adjunct de comunicare al primei doamne.

Un oficial de la Casa Albă a declarat că președintele Biden a fost testat negativ pentru COVID-19 miercuri devreme. Președintele este considerat un contact apropiat al primei doamne, așa că va purta mască timp de 10 zile, când este în interior și aproape de ceilalți, a spus oficialul.

Jill Biden a fost testată pozitiv pentru COVID-19 pentru prima dată în urmă cu opt zile și a primit medicamentul antiviral Paxlovid. Ea a fost testată pozitiv în timp ce se afla în vacanță cu președintele Biden și familia lor în Carolina de Sud. Prima doamnă a avut simptome ușoare și a rămas acolo până când a primit un test negativ, apoi s-a alăturat președintelui în Delaware, unde își continuase vacanța.

Cazurile de rebound pot apărea la pacienții care iau Paxlovid atunci când un pacient este negativ pentru virus, doar pentru a apărea din nou pozitiv, câteva zile mai târziu.

Președintele a avut un caz similar de rebound, după ce a luat Paxlovid pentru propria sa infecție cu COVID-19, la sfârșitul lunii trecute. A mai rămas izolat încă o săptămână din cauza reinfectării.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here