Sursa: Casa Albă

Preşedintele SUA, Joe Biden, le-a cerut marţi minorilor şi familiilor fără documente, protagonişti ai ultimului val de migraţie către Statele Unite, să rămână în ţările lor, transmite EFE.

”Nu veniţi (în SUA). Nu vă părăsiţi satul, oraşul sau comunitatea”, a declarat Biden într-un interviu la ABC News care va fi difuzat miercuri şi din care postul de televiziune a prezentat deja câteva fragmente, notează Agerpres.

Acesta a fost mesajul transmis de Biden pe fondul creşterii numărului de minori neînsoţiţi şi fără documente care în ultima săptămână traversează Mexicul în direcţia SUA, în pofida faptului că frontiera comună este închisă din cauza restricţiilor antiepidemice.

Casa Albă se află sub presiune pentru a da un răspuns la situaţia miilor de minori fără documente care se află în centre de detenţie frontaliere sau în adăposturi ale Departamentului Sănătăţii (HHS).

Potrivit postului CBS News, peste 4.200 de migranţi minori neînsoţiţi se aflau duminică în centre de detenţie provizorie ale Serviciului Vamal şi de Protecţie a Frontierelor (CBP).

Confruntat cu această situaţie, Biden a trimis la începutul lunii o amplă delegaţie formată din consilieri de-ai săi pentru a vizita frontiera din statul Texas şi a luat mai multe măsuri, printre care mobilizarea pentru 90 de zile a Agenţiei Federale de Gestionare a Urgenţelor (FEMA), care să se ocupe de minori.

Totuşi, Casa Albă a evitat să descrie situaţia de la frontieră drept ”criză”, termen folosit în schimb de opoziţia republicană, şi insistă că este vorba despre ”o provocare” şi ”o mare problemă”.

Întrebat marţi de jurnalişti, Biden a exclus posibilitatea de a vizita ”deocamdată” frontiera cu Mexicul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here