Joe Biden: Hamas este „principalul obstacol” în calea unui acord cu Israelul

Sursa foto: ura.ru

Preşedintele american Joe Biden a acuzat joi seara mişcarea islamistă palestiniană Hamas că este „principalul obstacol în această etapă” pentru un acord privind un armistiţiu cu Israelul şi eliberarea ostaticilor, relatează AFP.

„Am înaintat o propunere aprobată de Consiliul de Securitate, de G7, de israelieni, iar principalul obstacol în această etapă este Hamas care refuză să semneze, deşi au propus ceva similar”, a declarat Biden în marja summitului G7 din Italia.

Hamas a cerut joi într-un comunicat Statelor Unite să facă „presiune” asupra Israelului în vederea obţinerii unui armistiţiu permanent în Fâşia Gaza.

Secretarul de stat al SUA Antony Blinken „continuă să vorbească despre faptul că Israelul este de acord cu cea mai recentă propunere (de încetare a focului), dar nu am auzit afirmaţii de la niciun oficial israelian pe acest subiect”, a indicat Hamas. „În acest context, facem apel la Antony Blinken şi administraţia Biden să facă presiune direct” asupra Israelului, a adăugat mişcarea islamistă palestiniană.

AFP: Preşedintele Biden afirmă că nu îl va graţia pe fiul său Hunter, găsit vinovat de deţinere ilegală de armă

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here