Joe Biden invită China să răspundă împreună cu SUA provocărilor mondiale

Preşedintele american Joe Biden s-a întâlnit vineri cu ministrul chinez de externe Wang Yi la Washington, prilej cu care a invitat China să lucreze cu SUA pentru „a răspunde împreună provocărilor mondiale”, relatează AFP.

Joe Biden a subliniat în cursul acestei întrevederi că SUA şi China trebuie „să-şi gestioneze relaţia în mod responsabil şi să menţină liniile de comunicare deschise”, potrivit unui comunicat al Casei Albe.

„El a insistat asupra faptului că SUA şi China trebuie să lucreze împreună pentru a face faţă provocărilor mondiale”, adaugă comunicatul.

Preşedintele Joe Biden a considerat întâlnirea pe care a avut-o vineri cu şeful diplomaţiei chineze drept o „bună oportunitate şi o evoluţie pozitivă”, a declarat vineri purtătorul de cuvânt al Casei Albe, John Kirby, citat de Reuters, potrivit Agerpres.

Întâlnirea lui Biden cu Wang a durat o oră şi la ea au mai participat consilierul american pentru securitate naţională Jake Sullivan şi secretarul de stat american Antony Blinken, a precizat Kirby. 

Biden speră în continuare să se întâlnească cu preşedintele chinez Xi Jinping în viitorul apropiat, a adăugat Kirby, dar a refuzat să spună dacă s-a ajuns la un acord pentru ca cei doi preşedinţi să se întâlnească în marja summitului APEC de luna viitoare de la San Francisco, potrivit Reuters.

Ministrul chinez de externe Wang Yi efectuează o rară vizită la Washington şi a avut o serie de întâlniri joi şi vineri cu secretarul de stat Antony Blinken, precum şi cu preşedintele Joe Biden, în timp ce SUA şi China se străduiesc să calmeze o relaţie tumultuoasă şi să găsească un teren comun de înţelegere, notează AFP.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here