Judecătoarea, polițistul corupt și CSM. O relație amoroasă cu probleme

O relație amoroasă între șefa Tribunalului Timiș și un polițist condamnat, consemnată de Inspecția Judiciară, scrie Newsweek.

Nicu Fiat Mihăițoaia a fost un polițist care a lucrat pentru DIICOT, dar a ajuns să fie urmărit internațional după ce a fost condamnat la șase ani de închisoare pentru luare de mită.

Polițistul corupt a fost iubitul judecătoarei Adriana Stoicescu, președinta Tribunalului Timiș, care a făcut plângere (fără efect) la Consiliul Superior al Magistraturii împotriva procurorilor pentru abuzurile și modul defectuos în care ar fi gestionat cazul de corupție al iubitului ei.

În urma scandalului de corupție, judecătoarea Adriana Stoicescu a devenit una din vocile care au susținut modificările legislative impuse de Partidul Social Democrat în justiție.   

Prima șpagă a polițistului: 5.600 de euro

Agentul de poliție Nicu Fiat Mihăițoaia a lucrat la Poliția de Frontieră Timișoara, una din  instituțiile roase de corupție. De acolo a tras sforile pentru a fi delegat să lucreze în cauze gestionate de Direcția de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism, serviciul teritorial Timișoara.

Odată ajuns în DIICOT, agentul Mihăițoaia a început să ceară bani de la persoanele investigate de DIICOT.

Conform rechizitoriului întocmit de procurorii DNA Timișoara, în perioada septembrie – octombrie 2016, agentul Mihăițoaia a fost delegat să facă urmărirea penală într-o cauză instrumentată de DIICOT Timișoara.

Polițistul a apelat la o altă iubită de-a lui, Florentina Marișcaș, pe care a pus-o să ceară persoanei cercetate ( Ilin Drăgan – n.r.) de DIICOT nu mai puțin de 15.000 euro.

În schimbul acestor bani, polițistul a promis că va interveni la procuror pentru a obține o situație favorabilă persoanei cercetate. Ulterior, șpaga a fost negociată la 13.000 euro, din care polițistul a primit 5.600 euro.

Nicu Fiat Mihăițoaia a fost un polițist care a lucrat pentru DIICOT, dar a ajuns să fie urmărit internațional după ce a fost condamnat la șase ani de închisoare pentru luare de mită.

Articolul integral pe Newsweek România

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here